Fundaţia Comunitară Covasna a adunat 2.000 de lei pentru ocrotirea pădurilor
Fundaţia Comunitară Covasna a adunat peste 2.000 de lei în cadrul unei campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea financiară a mai multor organizaţii nonguvernamentale din ţară care militează pentru salvarea şi protejarea pădurilor.
În cadrul campaniei derulate săptămâna trecută s-au adunat aproape 2.000 de lei prin donaţii directe de la 170 de persoane, iar alte 25 de persoane au donat 2% din impozitul pe veniturile realizate anul trecut în beneficiul acestor organizaţii, au anunţat miercuri, reprezentanţii Fundaţiei.
Vicepreşedintele Asociaţiei Neuer Weg din Făgăraş, Hans Hedrich, a declarat că banii adunaţi vor fi folosiţi pentru continuarea proceselor împotriva autorităţilor care au avizat construirea şi funcţionarea fabricii de la Reci, judeţul Covasna, a companiei austriece Holzindustrie Schweighofer, companie ce deţine mai multe fabrici de cherestea în ţara noastră. Potrivit acestuia, asociaţia în care activează a intentat trei procese şi are în pregătire alte trei.
„Sunt procese de contencios administrativ prin care încercăm să suspendăm, să anulăm anumite autorizaţii, avize, acorduri de mediu. Am început procesele în urmă cu doi ani, când speram să putem opri construirea fabricii. Am constatat că aceste procese durează, nu depinde de noi, se trage de timp în instanţă, în mod profesionist, dar sperăm ca până la finalul anului să avem primele sentinţe definitive. Banii îi vom folosi pentru deplasarea avocatului de la Bucureşti la Cluj unde avem procese. Scopul nostru a fost să implicăm comunitatea pentru că pe lângă susţinere financiară avem nevoie şi de sprijin moral şi am simţit că ne sunt alături. Sumele donate au fost, în general, modeste, între 10 şi 100 de lei, dau au fost bani sinceri, daţi din toată inima, asta contează enorm şi vreau să le mulţumesc tuturor. Practic, peste 170 de oameni şi-au exprimat astfel un punct de vedere, iar asta face ca banii aceştia, strânşi cu ceva efort, să valoreze foarte mult pentru noi”, a declarat Hans Hedrich.
Fotograful Toró Attila din Sfântu Gheorghe, unul dintre susţinătorii acestei campanii, a menţionat că a decis să se implice deoarece este îngrijorat de starea pădurilor.
„Ca fotograf care iubeşte natura şi care totdeauna este în mijlocul ei, mă îngrijorează că o să fie defrişate pădurile. În ultimii 3-4 ani am făcut o grămadă de poze cu defrişări în judeţul Covasna şi mă îngrijorează perspectiva. E de groază ce vezi la Comandău, la Ojdula şi m-am gândit că acum e timpul să ne implicăm cu toţii, că dacă nu ne implicăm atunci peste cinci ani nu mai avem de ce să ne implicăm, că nu o să mai avem ce proteja”, a declarat Toró Attila.