Ştiri locale

FOTO/VIDEO. Exerciţiu tactic organizat de ISU Covasna la tunelul de cale ferată Teliu – Întorsura Buzăului

În cursul zilei de joi a avut loc un exerciţiu tactic, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, în care s-a simulat producerea unui incendiu la un tren de pasageri aflat în tunelul Teliu – Întorsura Buzăului.

Dispeceratul comun ISU-SAJ Covasna a fost anunţat prin 112 de către mencanicul unei locomotive despre faptul că s-a produs un incendiu la un tren de călători în tunelul din localitatea Teliu spre Întorsura Buzăului şi că în vagoane se află mai mulţi călători.

Publicitate

În urma desfăşurării acţiunilor de căutare-salvare şi lichidare a incendiului, pompierii militari au salvat 15 persoane, din care 4 se aflau în stare gravă, cărora ulterior li s-a acordat primul ajutor în Postul Medical Avansat de către medicii şi paramedicii prezenţi.

Peste 130 de forţe şi mijloace au fost angrenate în organizarea şi desfăşurarea acestui exerciţiu şi au dat dovadă de profesionalism, fapt pentru care le mulţumim.

Prin desfăşurarea acestor exerciţii se doreşte perfecţionarea activităţilor ce trebuiesc întreprinse în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă, dar şi conştientizarea populaţiei asupra faptului că trebuie să cunoască modul de comportare în cazul producerii unor astfel de evenimente nedorite.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Sublocotenent Tolvaj Marius

Sursa Foto / Video: ISU Covasna

VIDEO:

FOTO:

Publicitate
Publicitate
banner we radio