Ştiri

FOTOGRAFII INCENDIARE! Umblă goală puşcă prin New York: O artistă se dezbracă pentru a arăta lumii cum ar fi dacă nu am avea haine pe stradă

Întrebându-se de ce este nuditatea publică în afara legii, fotograful Erica Simone a ieșit in evidență cu seria de fotografii „Nue York: Auto-portrete cu orășeni dezbărcați”, potrivit The Independent.

Fotografiile o arată pe ea făcând lucruri cotidiene precum shopping-ul, urcatul într-un taxi, cumpăratul țigărilor, vorbitul la telefon într-o cafenea, exceptând un mic detaliu: este dezbrăcată.
Proiectul s-a născut atunci când artista și-a pus câteva întrebări cu privire la purtatul hainelor și la importanța modei în societatea modernă, conform comentariilor ei.

Publicitate

„Hainele fac mai mult decât să ne țină de cald. Moda este ca o limbă tăcută, lăsându-ne să alegem cine să fim în exteriorul casei noastre. Moda arată stările noastre, statutul social și stabilește dinamica dintre oameni. În timp ce am privit o societate obsedată de imagine căreia îi pasă mai mult de reducerile la firmele care vând poșete decât de oamenii fără adăpost, am început să mă întreb cum s-ar simți lumea dezbrăcată, fără efectul hainelor. Ce ar fi dacă toți am avea acest mod pentru a exprima cine suntem? Am putea preveni mustrările de conștiință și am putea deveni încrezători în pielea noastră? Am putea să fim dezbrăcați într-o lume plină de conotații sexuale și de ce nuditatea este așa de tabu încât este împotriva legii?”, mai spune artista.

În fotografii, oamenii din jurul artistei par neperturbați de nuditatea ei.

\"naked \"naked \"naked \"naked \"naked \"naked \"naked \"naked \"naked

Publicitate
Publicitate
banner we radio