Ştiri locale

Fotograf din Sfântu Gheorghe, pe primul loc la Salonul Național de Fotografie „Fotogeografica 2023”

Un fotograf din Sfântu Gheorghe a câștigat locul I în cadrul celui mai important concurs de fotografie pentru tineret, „Fotogeografica 2023”, ajuns în acest an la a 27-a ediție. Attila Babos a câștigat acest premiu la secțiunea „Wildlife”, în cadrul căreia s-a înscris cu fotografia „Urs la apus”. Imaginea câștigătoare a fost realizată la Zăbala.

Salonul Naţional de Fotografie „Fotogeografica 2023” s-a deschis joi, la Biblioteca Naţională a României, eveniment în cadrul căruia au fost decernate şi premiile competiţiei, la categoriile „elevi/studenți” și „open”, fiecare având câte 3 secțiuni, respectiv: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife.

Publicitate

„Am primit premiul I la categoria Open, secțiunea Wildlife, în cadrul Salonului Național de Fotografie Fotogeografica. Cu această ocazie, îi mulțumesc pentru colaborare lui Péter Levente și Conservation Transylvania. Încă trei fotografii am avut expuse cu ocazia vernisajului. Fotografia cu titlul Miros de castor a fost expusă în data de 30 septembrie și la Budapesta, în cadrul celui de-al XXIII-lea Salon Internațional Maghiar de Fotografie, unde am fost premiat cu diplomă de merit”, a transmis Attila Babos.

Fotograf brașovean, locul II cu o poză realizată în pădurea Reci, județul Covasna

Tot la categoria Open, de data aceasta la secțiunea „peisaj natural”, o fotografie intitulată „Schiță de iarnă”, și realizată în pădurea Reci, județul Covasna, i-a adus locul II fotografului brașovean Mircea Sasu.

Nu este pentru prima oară când o fotografie realizată la Reci obține locul II în cadrul concursului Fotogeografica. Amintim că la ediția din 2020, Nagy Botond, un tânăr fotograf originar din Târgu Mureș, a reușit să imortalizeze momentul în care o pupăză se întoarce la cuib să își hrănească puii (AICI).

Câștigătorii Fotogeografica vor participa la proiectul „Romania Student Tour”, un program național de redescoperire și promovare a valorilor patrimoniului național al României. Tot cu această ocazie, va fi realizat albumul „Pe cărările regale ale Transivaniei”, un volum omagial publicat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la prima vizită în România a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii,  ambasador al bogățiilor naturale și culturale ale României.

Salonul Naţional de Fotografie „Fotogeografica 2023” este deschis pentru vizitare până în data de 17 octombrie, şi reuneşte o selecție dintr-un număr de peste 2.000 de fotografii, înscrise de 326 de participanţi din toată ţara.

Fotogeografica este un brand consacrat al artei fotografice, prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești. Proiectul este realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și al Bibliotecii Naționale a României.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio