Ştiri locale

FOTO. „Ziua serviciilor de urgență” la Școala Gimnazială „Váradi József” Sfântu Gheorghe. Elevii claselor primare au primit vizita salvatorilor covăsneni

Elevii claselor primare din cadrul Școlii Gimnaziale „Váradi József” din Sfântu Gheorghe au primit, vineri, vizita jandarmilor, pompierilor, polițiștilor și ambulanțierilor covăsneni, în cadrul campaniei de informare interactiv-distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență”, facilitată de Proiectul Comunitar Ready Steady Go.

Scopul campaniei, lansată în 2021, este de a-i educa și informa pe școlari despre diferitele pericole, situațiile în care este necesară intervenția salvatorilor, prevenție, respectiv apelarea numărului unic de urgență 112 doar în cazurile în care acest lucru este absolut necesar.

„A fost o experiență extraordinară, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Tinerii s-au simțit foarte entuziasmați, pentru că activitățile au fost bine organizate și interesante. Elevii au avut posibilitatea să experimenteze contactul direct cu toți reprezentanții serviciilor de urgență județene, fiind foarte interesați de echipamentele prezentate. În numele școlii noastre, vă mulțumesc foarte mult pentru această oportunitate și vă mai așteptăm cu drag”, a transmis conducerea Școlii Gimnaziale „Váradi József”.

Printre altele, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Covasna le-au oferit copiilor informații importante despre siguranța rutieră, explicându-le cum să traverseze strada în mod corect, cu ajutorul unui covor rutier, iar o echipă de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al Județului Covasna le-a oferit ocazia să testeze furtunul utilizat în intervențiile pentru stingerea incendiilor și căștile de protecție la incendiu.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Covasna le-au permis celor mici să vadă interiorul și dotările ambulanței, explicându-le cum funcționează, spre exemplu, un pulsoximetru, iar echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gheorghe Doja” Covasna le-a oferit ocazia elevilor să observe îndeaproape scuturile de protecție și ATV-ul din dotarea jandarmilor montani.

„Fiecare elev a avut oportunitatea de a se întâlni cu reprezentanții serviciilor de urgență, de a afla răspunsul mai multor curiozități în sesiunile de întrebări și răspunsuri, și de a testa unele dintre echipamentele de protecție specifice (…)  Mai mult decât atât, reprezentanții serviciilor de urgență ale județului Covasna au surprins în mod foarte plăcut tinerii participanți, prin pasiune, devotament și curaj, ceea ce contribuie pe termen lung spre clădirea unor relații mai strânse cu comunitatea, precum și la creșterea gradului de responsabilitate civică. Pe această cale, Proiectul Comunitar Ready Steady Go mulțumește conducerii, cadrelor didactice și elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Váradi József din Sfântu Gheorghe pentru găzduirea excepțională, precum și tuturor reprezentanților serviciilor de urgență care au făcut posibilă această vizită deosebită pentru copii”, au transmis reprezentanții proiectului comunitar „Ready Steady Go” într-un comunicat de presă.

„Ziua Serviciilor de Urgență” a fost lansată în 2021, la Sibiu, iar în urma succesului de care s-a bucurat în rândul elevilor, a fost extinsă și la nivel național în cursul anului trecut.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio