Ştiri locale

FOTO. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, la o acţiune de ecologizare în judeţul Covasna împreună cu aproape 1000 de voluntari

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a participat, sâmbătă, la o amplă acţiune de ecologizare a Râului Negru şi a afluenţilor acestuia în zona Târgu Secuiesc, alături de aproape 1000 de voluntari.

Acţiunea a fost organizată la iniţiativa Asociaţiei Tinerilor din Lemnia cu sprijinul autorităţilor locale, sub genericul „Covasna verde” şi a avut ca scop colectarea deşeurilor abandonate pe un tronson de peste 30 de kilometri din albia Râului Negru, precum şi pe afluenţii acestuia.

Publicitate

„Mişcarea Covasna Verde poate deveni un exemplu de urmat pentru toate judeţele din ţară”, a declarat Tanczos Barna, exprimându-şi convingerea că tinerii care participă la astfel de evenimente vor contribui la crearea unei Românii „mai verzi”.

La acţiune a mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, dar şi senatorul UDMR Covasna Fejer Laszlo Odon.

Luna aceasta, la iniţiativa societăţii civile din judeţul Covasna, au avut loc mai multe acţiuni de ecologizare a mediului înconjurător, printre ele numărându-se cea organizată de Fundaţia Comunitară Covasna şi partenerii săi sub genericul „Oltul cu apele curate”.

La acţiunea organizată în 15 mai în municipiul Sfântu Gheorghe au participat circa 100 de voluntari, care au adunat aproape 300 de saci cu deşeuri de pe malurile râului Olt.

Proiectul va continua până în luna august, când va culmina cu o amplă acţiune de ecologizare care se va desfăşura pe raza a circa 30 de localităţi din judeţele Covasna şi Harghita prin care trece râul Olt.

Acţiunea se derulează în parteneriat cu Asociaţia Mai Mult Verde, care a iniţiat în anul 2019 campania „Cu apele curate”, cu scopul de a combate poluarea cu deşeuri din plastic a Dunării şi Mării Negre.

(Agerpres)

Foto: Facebook / Ministerul Mediului

Publicitate
Publicitate
banner we radio