Ştiri locale

Fost poliţist covăsnean, condamnat la 8 ani de închisoare pentru folosirea funcţiei în scop sexual

În data de 25 octombrie 2017, magistraţii Curţii de Apel Braşov au dispus condamnarea lui Feraru Teodor Vasile la pedeapsa de 8 ani şi 8 luni închisoare cu executare şi interzicerea exercitării unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, trafic de persoane, constituire a unui grup infracţional, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Sentinţa este definitivă.

Publicitate

La data de 8 iunie 2015, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Feraru Teodor Vasile, precum şi a altor 5 persoane.

În fapt, aceştia, în perioada 2013-2014, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat minore ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le-au exploatat  prin obligarea la practicarea prostituţiei, în mai multe cluburi de noapte de pe raza municipiului Sf. Gheorghe.

Din cercetări, s-a  stabilit că victimele, cu vârste de 13-16 ani, au  fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150-350 lei.

În urma probelor administrate în cauză, s-a reţinut că, începând cu vara anului 2013, Feraru Teodor Vasile, fost agent de poliţie în cadrul Poliţie municipiului Sf. Gheorghe, Biroul Ordine Publică – Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare, a sprijinit grupul infracţional organizat prin aceea că, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, nu a întocmit acte de constatare atunci când a luat cunoştinţă de faptul că în cadrul unui club de noapte sunt minore care practică prostituţia cu acordul şi la solicitarea unuia dintre inculpaţi. De asemenea, Feraru Teodor Vasile a pretins şi obţinut favoruri de natură sexuală de la două minore, cunoscând faptul că una dintre ele este victimă a traficului de minori.

În cauză, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna au desfăşurat pe parcursul cercetărilor numeroase activităţi de urmărire penală, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procurorul de caz.

Biroul Informare şi Relaţii Publice

Publicitate
Publicitate
banner we radio