Ştiri

Fondul de Garantare le cere clienților Euroins să depună cererile de plată. Ce formulare sunt necesare

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) face un apel către clienții Euroins să depună cererile de plată, precizând că doar 30.500 au fost depuse până în prezent.

Fondul de garantare a asiguraților a recepționat, începând cu 17 Martie 2023- data ridicării licenței de funcționare a Societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA și până la 02 Aprilie 2023, 3.737 Cereri de deschidere dosare daună, din partea potențialilor creditori de asigurare ai societății menționate. Dintre acestea, Fondul a înregistrat 2307.

Publicitate

De asemenea, în aceeași perioadă, FGA a recepționat 30.592 de solicitări pentru categoria Cereri de plată. Dintre acestea, au fost înregistrate 7.958 cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor-Anexa 10  precum și 2.206 cereri de plată pentru acordarea restituirii de primă-Anexa 9. Un total de 10.164 de cereri au fost înregistrate.

FGA face mențiunea că, numărul final de cereri de plată înregistrate la FGA poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că, unele cereri sunt transmise de mai multe ori(dubluri), pe mai multe canale de comunicare(email, portal, poștă etc) sau sunt solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată( petiții, diverse solicitări întrebări etc).

Prin urmare, FGA face apel la potențialii creditori de asigurare ai Societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA să transmită cererile de plată(Anexa 9/10) precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună( Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru ușurează atât activitatea de înregistrare, cât și procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare.

Cereri deschidere dosar daună(Anexa 7): Formular Daune – www.fgaromania.ro

Cereri pentru acordarea restituirii de primă (Anexa 9): Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

Cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor: Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizațiilor – www.fgaromania.ro

FGA înregistrează cererile în ordinea primirii lor și le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeași ordine.

Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată-Anexa 10.

FGA menționează, de asemenea, că toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro.

Publicitate
banner we radio