Ştiri

Florin Cîțu: „România va renunța la obligativitatea purtării măștii după ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane”

Românii vor putea lăsa măștile acasă doar după ce 10 milioane de persoane vor fi vaccinate, spune premierul. Cât privește redeschiderea unor sectoare economice afectate de restricțiile antiepidemice, Florin Cîțu susține că e deschis oricăror propuneri. 

Întrebat despre posibilitatea deschiderii mai rapide a restaurantelor sau evenimentelor pe baza testelor rapide sau PCR, prim-ministrul a spus că „nu se poate vorbi în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate”. 

Publicitate

Toate propunerile vor fi discutate în acest comitet interministerial. Cred că pentru perioada imediat următoare putem să vorbim doar de teste-pilot, de evenimente-pilot, nu putem să vorbim în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate. Dar sunt deschis tuturor propunerilor, vreau să le văd pe masa comitetului interministerial și vom lua o decizie cu toții, a spus Cîțu. 

El a adăugat că sunt în analiză astfel de evenimente-pilot la Teatrul Național și la Opera Națională: Sunt câteva propuneri în acest moment la Ministerul Culturii, știu că sunt avansate discuții pentru teste-pilot pentru Teatrul Național și pentru Opera Română, vom vedea cum vor arăta în final

Despre renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție, șeful Guvernului a menționat că aceasta nu se va putea face la 1 iunie, când doar 35% din populație ar urmă se fie vaccinată. 

Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ce avem acea țintă de 10 milioane de cetățeni vaccinați, până atunci nu are rost să discutăm despre așa ceva, a subliniat Florin Cîțu. 

Publicitate
Publicitate
banner we radio