Ştiri locale

Fitness Tribe aleargă pentru construirea Casei familiale de la Cernat

Organizația de tineret Rotaract, în parteneriat cu echipa Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe, a lansat o campanie umanitară pentru sprijinirea tinerilor instituționalizați, care la împlinirea vârstei de 18 ani sunt nevoiți să părăsească sistemul.

Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 08:00, membrii echipei Fitness Tribe Sfântu Gheorghe, un grup de amatori ai sporturilor de masă, vor porni într-o alergare în grup, cu scopul de a strânge fonduri și materiale de construcții, în vederea construirii unui centru comunitar în localitatea Cernat.

Publicitate

„Va fi o alergare în scop caritabil, dorim să contribuim la construirea Casei familiale din Cernat, care este deja în construcție, și le va servi drept cămin celor care au împlinit 18 ani și au ieșit din sistemul instituționalizat. Va fi un sprijin pentru primii lor pași. Inițiatorul este Rotaract, noi suntem parteneri, iar prin alergarea pe care o organizăm sâmbătă ne dorim să aibă posibilitatea cât mai multe persoane de a ajuta această cauză. Banii sunt strânși în contul Rotaract, cine poate ajuta cu materiale de construcții este binevenit. Am scos și câteva tricouri la licitație pe pagina de Facebook a evenimentului nostru, acestea pot fi cumpărate, iar banii vor fi donați acestei cauze”, a explicat unul dintre organizatorii evenimentului, Csanád Birtalan.

Acesta a mai menționat că inițial organizatorii s-au gândit să renunțe la cafeaua pe care obișnuiau să o bea în oraș, în fiecare sâmbătă după alergare, iar banii să fie donați, însă cafeneaua Szimpla din Sfântu Gheorghe va veni în sprijinul alergătorilor și le va oferi gratuit cafeaua tuturor celor care vor participa la alergarea din acest sfârșit de săptămână.

„Cu toate că noi renunțăm sâmbătă la cafea, cine va veni cu noi la alergat va primi o cafea după ce terminăm. Începem la ora 08:00, pornim din fața Teatrului Tamási Áron pe ruta obișnuită pe care o parcurgem în fiecare sâmbătă – 9 km, cu posibilitatea de a scurta ruta, fiecare cum poate și în ritmul propriu”, a mai explicat Csanád Birtalan.

Alergare „simbolică” de 600 m

Persoanele care doresc să se implice în campania de strângere a fondurilor, însă nu se află într-o formă fizică potrivită pentru a parcurge cei 9 km, vor avea posibilitatea să alerge „simbolic”, potrivit organizatorilor, în centrul orașului Sfântu Gheorghe.

„Am propus de data aceasta, pentru că sunt foarte mulți care nu au niciun fel de antrenament dar își doresc să vină și să arate că sprijină această inițiativă nu doar financiar, să ne întâlnim la ora 09:00, după alergarea de 9 km, în fața Teatrului Tamási Áron, și să pornim împreună într-o alergare de 600 m, în centrul mic al orașului – o cursă simbolică”, a mai declarat Csanád Birtalan.

Oricine își dorește să contribuie cu sume de bani pentru construirea Casei familiale de la Cernat  poate face donații în contul deschis de Asociația Rotaract Sfântu Gheorghe: RO33BTRLRONCRT0446311001.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio