Ştiri locale

Firmele din județul Covasna pot solicita finanțare de până la 1,5 milioane de euro pentru investiții în tehnologie

Microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din Regiunea Centru pot aplica pentru sprijin financiar nerambursabil de până la 1.500.000 de euro, pentru investiții în tehnologie.

În cazul microîntreprinderilor și întreprinderilor mici din județele Covasna, Harghita, Brașov și Sibiu, intensitatea ajutorului de stat regional este de 60%, iar în cazul întreprinderilor mijlocii din aceste județe, intensitatea ajutorului de stat regional este de 50%.

În schimb, în județele Mureș și Alba ajutorul este de 70% în cazul microîntreprinderilor și întreprinderilor mici, și de 60% în cazul întreprinderilor mijlocii.

Potrivit StartUp HUB Sfântu Gheorghe, alocarea financiară corespunzătoare acestui apel este de 81.016.706 euro, iar în ceea ce privește asistența financiară nerambursabilă aferentă proiectului, valoarea minimă eligibilă este de 250.000 euro; iar cea maximă este de 1.500.000 euro.

Pot beneficia de intensitatea maximă a ajutorului de stat regional proiectele care vizează  achiziția de echipamente, tehnologii, utilaje, inclusiv tehnologii inovative și investiții în spațiile de producție/prestare servicii; investițiile în noi tehnologii, precum IoT, automatizare, robotică, inteligență artificială; precum și investițiile în tehnologii care duc la îmbunătățirea serviciilor medicale.

De asemenea, pot fi finanțate investiții în vederea instruirii angajaților; servicii de consultanță; servicii de proiectare și asistență tehnică; certificarea produselor, serviciilor, proceselor, sistemelor de management; activități de cooperare teritorială; activitățile de publicitate și informare aferente proiectului și auditul financiar extern al proiectului.

Sunt eligibile firmele care au domeniul de activitate eligibil (cod CAEN) vizat de investiție, au  desfășurat activitate timp de cel puțin un an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior, respectiv au înregistrat profit net sau profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare, sau în anul 2019.

De asemenea, pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să fi avut un număr mediu de cel puțin 3 salariați în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare, sau cel puțin 3 salariați cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.

Înscrierile se pot face la adresa consulting@startup-hub.ro.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio