Ştiri locale

Festivitatea de premiere a concursului de palincă și distilate din fructe din Transilvania se mută în online din cauza măsurilor de austeritate adoptate de Guvern

Festivitatea de premiere a celei de a doua ediții a concursului de pălincă și distilate din fructe Transylvanian Spirit, programată să se desfășoare iniţial în data de 17 noiembrie, se mută în mediul online, rezultatele și evaluarea evenimentului urmând să poată fi urmărite pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Potrivit organizatorilor, la baza deciziei de mutare a ceremoniei în mediul online se află măsurile stabilite prin ordonanța de urgență adoptată recent de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare pe anul 2023.

Publicitate

„Ceremonia de premiere din cadrul celei de-a II-a ediții a Transylvanian Spirit – Concursul de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, programată să se desfășoare în data de 17 noiembrie 2023, va fi organizată online. Motivul este impus de ordonanța de urgență adoptată recent de către guvern, care conține măsuri de austeritate economică și bugetară ce au fost implementate în România. Puteți urmări anunțarea rezultatelor și evaluarea evenimentului duminică, 19 noiembrie, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook Transylvanian Spirit. Vă așteptăm să fiți alături de noi!”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Covasna.

Din același motiv, Gala Best of Sepsi, în cadrul căreia urmau să fie premiaţi câştigătorii primei ediţii a acestui proiect iniţiat de Primăria Sfântu Gheorghe, s-a amânat pentru anul viitor. Primarul Antal Arpad a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ordonanţa de Urgenţă 90 din 27 octombrie, privind reducerea cheltuielilor bugetare în vederea încadrării în ţinta de deficit asumată prin Programul de convergenţă, nu mai permite finanţarea unor astfel de evenimente.

În ultimele săptămâni, reprezentanții autorităților locale și județene din toată țara au criticat măsurile impuse de Guvern, subliniind că proiectul de Ordonanță prin care se dorește plafonarea cheltuielilor în noiembrie și decembrie la media primelor 10 luni din acest an blochează și proiectele de investiții locale.

În acest an, în competiția Transylvanian Spirit au fost înscrise 515 mostre de pălincă, din 11 județe.

Amintim că anul trecut, la prima ediție, au fost trimise 868 de mostre din județele Arad, Bistrița, Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu, Sălaj, Timiș și Prahova. Dintre acestea, 543 au fost premiate, fiind decernate 28 de premii Champion, 127 de aur, 192 de argint și 196 de bronz.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio