Info Trafic, Ştiri locale

Femeia rănită în accidentul de vineri se află în comă la Spitalul din Sfântu Gheorghe. Poliţia anunţase că a fost rănită uşor

Femeia în vârstă de 69 de ani care a fost lovită de o maşină vineri dimineaţa, la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 şi Zefirului din Sfântu Gheorghe, se află în stare critică la Terapie Intensivă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţurie.

Managerul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, a declarat că victima a ajuns la Urgenţă în comă, cu multiple traumatisme cranio-cerebrale, faciale şi toracice, iar în prezent este intubată, fiind monitorizată la secţia de Terapie Intensivă.

Publicitate

„Vineri, 16.09, la ora 10:23, a fost adusă la Urgenţă o pacientă în vârstă de 69 ani, în urma unui accident rutier. Din investigaţiile care s-au făcut, a rezultat că pacienta are traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, multiple traumatisme toracice, hematom subdural şi hematom intraparenchimatos. A fost transferată de la Urgenţă direct la Terapie Intensivă, în momentul de faţă este intubată şi în stare critică”, a explicat managerul spitalului.

Acesta a mai precizat că femeia era în comă încă de la Urgenţă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţurile.

„Aceste traumatisme multiple sunt destul de grave”, a mai precizat managerul spitalului.

Declaraţiile contrazic comunicatul poliţiştilor covăsneni care luni, la solicitarea presei, au transmis că „în urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a pietonului, care ulterior a fost transportat la o unitate medicală în vederea efectuării investigațiilor medicale de specialitate”.

Potrivit IPJ Covasna, accidentul s-a petrecut vineri, în jurul orei 09:46, după ce şoferul maşinii implicate nu i-a acordat prioritate de trecere femeii are se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

Şoferul în vârstă de 37 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi este cercetat în prezent pentru vatămare corporală din culpă. Dacă victima nu va supravieţui, încadrarea în acest caz se va schimba în ucidere din culpă.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: covasnamedia.ro

Publicitate
banner we radio