Ştiri locale

Facilităţi acordate familiilor numeroase din Târgu Secuiesc. Cererile pot fi depuse până pe 25 februarie

Familiile din municipiul Târgu Secuiesc care au minimum trei copii pot beneficia, în baza unui program multianual lansat anul acesta de autorităţile locale, de o serie de facilităţi, cum ar fi abonamente gratuite în parcările publice sau reduceri la serviciile, programele şi acţiunile organizate de instituţiile aflate în subordinea Primăriei.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, familiile interesate pot depune cererile pentru anul 2021 până la data de 25 februarie la registratura instituţiei.

Publicitate

Prin acest program, familiile numeroase pot beneficia de un abonament gratuit cu valabilitate de un an pentru parcările rezidenţiale aflate în administrarea Consiliului Local Târgu Secuiesc, dacă există locuri libere în jurul locuinţelor acestora, precum şi de un abonament gratuit cu valabilitate de un an pentru parcările publice din municipiu.

De asemenea, pot beneficia de reduceri de 50% la abonamentele de acces la programele şi acţiunile culturale organizate de instituţiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Local, precum şi la bazele sportive şi de agrement.

Facilităţile se acordă cu condiţia ca familia să aibă domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul administrativ al municipiului Târgu Secuiesc, cel puţin unul dintre părinţii sau dintre persoanele care au în întreţinere copiii să realizeze venituri impozabile, indiferent de sursa de venit, să nu aibă datorii la bugetul local, iar copiii să fie înscrişi la o unitate de învăţământ şi să nu aibă mai mult de 20 absenţe nemotivate pe an, cu excepţia celor înscrişi la grădiniţe.

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au lansat, în anul 2019, un program similar prin care familiile cu mai mult de trei copii pot beneficia de parcări gratuite şi reduceri la teatru, cinema, patinoar, piscină, ştrand, la pârtia de schi şi la bazele de agrement pe baza unor carduri, iar până anul trecut fuseseră eliberate peste 700 de carduri pentru aproape 165 de familii.

De anul trecut programul a fost extins, astfel încât acestea să poată beneficia de sprijin financiar de 1.500 de lei pentru achiziţionarea de calculatoare, laptopuri sau tablete pentru fiecare copil care frecventează o unitate de învăţământ.

„Scopul programului este de a înlesni accesul familiilor numeroase la serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe promovând astfel cultura, un stil de viaţă sănătos, crescând pe termen lung calitatea vieţii”, se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio