Ştiri

„Fabrică” de permise auto și acte false, descoperită la Brașov

Poliţiştii din Brașov, alături de colegii lor din mai multe județe, au efectuat 27 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat care ar fi pus pe picioare o adevărată „fabrică” de produs permise de conducere și acte false, scrie bizbrasov.ro. 51 de persoane au fost chemate la audieri, 8 suspecți au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov și 29 de martori au fost conduși la sediul poliției pentru ascultare.

Potrivit IPJ Brașov, activitățile infracționale s-ar fi desfășurat în perioada 2017 – prezent și ar fi constat în producerea și distribuirea de permise de conducere, precum  și alte documente false. Emiterea acestor acte ar fi fost atribuită autoritățile bulgare.

Polițiștii au efectuat 27 de percheziții la domiciliile mai multor persoane din județele Brașov, Dolj și Alba, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov.

Suspecții sunt cercetați pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă calificată, șantaj, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele. La acțiuni au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Dolj, precum și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Dolj, Alba și Timiș.