Ştiri locale

Expoziții foto și de artă, concerte, târguri de produse tradiționale, cine romantice de Ziua îndrăgostiților, Joia gurmanzilor și Carnaval pentru alungarea iernii, printre evenimentele lunii februarie în județul Covasna

Patru expoziții, două concerte, două târguri ale produselor tradiționale, cine romantice cu ocazia Zilei îndrăgostiților, Joia gurmanzilor, dar și tradiționalul Carnaval pentru alungarea iernii, se numără printre evenimentele programate să aibă loc în luna februarie în județul Covasna.

În perioada 7 februarie – 28 martie, Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe găzduiește expoziția „Geniile din spatele eroilor”, care comemorează unitatea comunității în toamna anului 1848, concentrându-se asupra episoadelor care au dus la organizarea autoapărării în timpul Războiului de independență.  

Tot începând din data de 7 februarie, Muzeul de Istorie a Breslelor „Incze László” din Târgu Secuiesc găzduiește expoziția de fotografie „India, leagănul umanității”, prezentată de Nagy Botond, membru al Clubului Fotografic „Marx József” din Târgu Mureș. Până pe 29 februarie, vizitatorii vor putea admira o selecție de imagini realizate în India, care prezintă peisaje exotice, obiceiurile populare, arhitectura și stilul de viață al acelei comunități.

Centrul de Artă din Transilvania (Str. Oltului, nr. 2, Sfântu Gheorghe) prezintă expoziția pictorului Boros Lajos, care va putea fi vizitată până în data de 30 martie, iar până pe 29 februarie, la Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA mai poate fi vizitată expoziția video „Polysynaptic Reflex”.

Sâmbătă, 10 februarie, Primăria Târgu Secuiesc organizează o nouă ediție a Târgului de produse tradiționale, care va avea loc în Piața Gábor Áron din municipiu, între orele 09:00 – 16:00.

De Ziua îndrăgostiților, cunoscută și ca sărbătoarea Sfântului Valentin, marcată în fiecare an pe 14 februarie, mai multe localuri din județ, printre care Panorama Boutique Hotel, B The Hotel, Kolcza, Zabola Estate, Hotel Restaurant Park, Tribel, Pivnița Sfântu Gheorghe și Balvanyos Resort, organizează cine romantice cu meniuri alese pentru cuplurile de îndrăgostiți.  

Joia gurmanzilor, un eveniment gastronomic devenit tradiție la Sfântu Gheorghe, organizat în fiecare an înaintea intrării în postul Paştelui, va avea loc în acest an în data de 15 februarie, mai multe restaurante din municipiu oferind reduceri clienților care le trec pragul. Evenimentul a fost inițiat în urmă cu 15 ani, după un model preluat din Ungaria, și reia o tradiţie legată de apropierea Paştelui, când oamenii mâncau pe săturate înainte de a intra în post.

Pe 16 februarie, Orchestra Simfonică Euterpe din Brașov revine la Sfântu Gheorghe cu un concert excepțional, cu prilejul Stagiunii de Concerte Simfonice 2023/2024. Evenimentul va avea loc la Teatrul Tamási Áron, între orele 19:00 – 20:30, biletele putând fi achiziționate de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale din Sfântu Gheorghe, sau de pe eventim.ro, la prețul de 30 de lei sau 15 lei.

Și Casa Orășenească de Cultură Covasna va organiza în această lună un Târg al produselor tradiționale și locale, care va avea loc duminică, 18 februarie, între orele 09:00 – 15:00, pe Promenada stațiunii Covasna, iar în data de 23 februarie, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Covasna va avea loc concertul de pian „Imn la înălțime”, susținut de pianistul Thurzó Zoltán, deținător al unui record Guinness.

Carnavalul de alungare a iernii, organizat de Asociația Culturală a Tinerilor din Belin, încheie seria evenimentelor programate pentru luna februarie. Evenimentul va avea loc în weekendul 24-25 februarie, în localitatea covăsneană Belin. Programul va începe sâmbătă, de la ora 09:00, cu adunarea în centrul comunei și parada călăreților, urmată de o defilare pe străzile comunei, și se va încheia a doua zi, dimineața, la ora 05:30, după Balul de Carnaval organizat la Căminul Cultural Belin.   

Mai multe detalii despre evenimentele organizate în județul Covasna pot fi găsite pe site-ul Visit Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio