Ştiri locale

Expoziție de porumbei, păsări de curte și iepuri la Sfântu Gheorghe, în primul weekend al lunii februarie

Circa 700 de păsări și animale mici din diferite rase vor putea fi admirate la Sfântu Gheorghe, în cadrul unei expoziții care va avea loc în weekendul 3-5 februarie la fosta fabrică de teracotă (str. Lt. Păiuş David), la eveniment fiind așteptați crescători din județele Covasna și Harghita. Evenimentul este organizat de Asociația crescătorilor de păsări şi animale mici din judeţul Covasna, și va reuni, timp de 3 zile, unele dintre cele mai frumoase rase de iepuri, porumbei şi păsări de curte.

„Vor fi iepuri, porumbei și păsări de curte, deci găini, gâște și rațe, dar mai ales rase de găini. Vin crescători din județul Harghita, din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, dar și din Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe și satele dimprejur. Vor fi în jur de 160 de găini, vreo 280 de porumbei, aproximativ 230 de iepuri și 15 rațe și gâște”, ne-a declarat președintele Asociației, Bartha Balázs.

Acesta a precizat că, pe lângă expoziție, va fi amenajat un târg iar doritorii vor avea posibilitatea de a cumpăra animalele dorite în ultima zi a evenimentului.

„Va fi posibil să fie cumpărate, dar doar duminică, pentru că dacă vindem vineri și sâmbătă animalele, lumea nu mai are de ce să vină la expoziție. Va fi și un târg micuț afară în curte, lângă expoziție, deci crescătorii care au un iepure sau un porumbel de vândut, vor putea vinde acolo”, ne-a mai explicat Bartha Balázs.

Expoziția crescătorilor de păsări, porumbei și animale mici din județul Covasna a ajuns în acest an la a 6-a ediție.

Evenimentul va avea loc în weekendul 3-5 februarie, expoziția putând fi vizitată vineri și sâmbătă, între orele 09:00-18:00, iar duminică între orele 09:00-12:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio