Ştiri locale

Expoziţie de fotografii din Delta Dunării la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe

Asociația Vadon organizează vernisajul expoziţiei de fotografie intitulată „Cu drag din Delta Dunării” a fotografului Daniel Petrescu din Tulcea, marți, 9 februarie 2016 la ora 18.00 la Casa Bene (Sfântu Gheorghe, str. Gróf Mikó Imre nr.11).

Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 31 martie 2016 în cadrul Expoziției Cinegetice, marţi-sâmbătă între orele 9-17, duminică între orele10-14.

Publicitate

Daniel Petrescu s-a născut în anul 1974 în satul Letea din Delta Dunării. A crescut într-o familie de iubitori ai naturii unde a învăţat să aprecieze păsările şi să le descopere tainele. La începutul anilor ’90 şi-a început cariera de ghid naturalist iar în 1995 a fondat împreună cu Costică Vadineanu agenţia de turism Ibis Tours. În toţi aceşti ani, Daniel a fost consultant şi ghid pentru diverse companii ce au produs documentare despre Delta Dunării şi Dobrogea. La sfârşitul anilor ’90 a reuşit să îşi achiziţioneze prima cameră de fotografiat cu care a început să imortalizeze peisajele din Delta Dunării şi Dobrogea. Odată cu apariţia camerelor digitale SLR a reuşit să îşi achiziţioneze un echipament ce permitea fotografierea păsărilor şi animalelor. Inspirat de fotografii profesionişti pe care îi însoţea în călătoriile lor ca şi ghid, Daniel a devenit un fotograf cu experienţă ce a reuşit să imortalizeze majoritatea speciilor de păsări şi animale din România.

Fotografiile lui Daniel Petrescu au fost prezentate în expoziţii din România dar şi în ţări ca Elveţia, Franţa, Germania, Anglia şi Austria. Nenumărate imagini cu păsări şi animale au fost publicate de diverse reviste de profil.

Publicitate
banner we radio