Ştiri locale

Expoziția „Vânătoare fără sânge” a fotografului Máté Bence va ajunge la Sfântu Gheorghe în premieră națională

O expoziție care cuprinde 623 de fotografii din natură, realizate de fotograful Máté Bence, câștigătorul titlului „Wildlife Photographer of the Year – 2010” de la Londra, va fi vernisată în luna august, la Sfântu Gheorghe, în premieră pentru România.

Potrivit reprezentanților Asociației Vadon, expoziția în aer liber intitulată „Vânătoare fără sânge” este formată din 15 ecrane în formă de U, care conțin fotografii retroiluminate, acoperind 333 de metri pătrați de sticlă cu 70.000 de lumini LED.

Vernisajul va avea loc în data de 19 august, de la ora 19:30, în Piața Centrală din municipiu, în prezența autorului, și va putea fi vizitată până în data de 23 septembrie, când fotograful va  susține și o prelegere de încheiere în sala de conferințe a Colegiului „Székely Mikó”, de la ora 18:00.

„Pentru prima dată în România, expoziția fotografului de renume mondial Máté Bence, intitulată Vânătoare fără sânge, va putea fi vizionată la Sfântu Gheorghe în perioada 19 august – 24 septembrie 2023 (…) Máté Bence este unul dintre cei mai de succes fotografi de natură din lume. În 2010, a câștigat titlul Wildlife Photographer of the Year, considerat Oscarul fotografiei de natură”, transmit reprezentanții Asociației Vadon.

Potrivit acestora, expoziția încurajează conservarea, aducând minunile naturii și viața sălbatică din adâncurile junglei, râuri și savane, mai aproape de oameni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio