Ştiri locale

Expoziţia fotografică „Acele femei minunate” va fi vernisată joi la Sfântu Gheorghe

O expoziţie dedicată Zilei Internaţionale a Femeii, în cadrul căreia vor fi prezentate imagini ale unor femei care s-au remarcat de-a lungul timpului în diverse domenii de activitate, va fi vernisată joi, la Sfântu Gheorghe.

Expoziţia, denumită generic „Acele femei minunate”, aduce în prim-plan o serie de femei celebre în întreagalume, precum savanta Marie Curie sau creatoarea de modă Coco Chanel, dar şi femei care s-au născut ori au trăit în judeţul Covasna şi au marcat, într-un fel sau altul, societatea, reprezentând exemple de urmat.

Printre acestea din urmă se numără multipla campioană olimpică la gimnastică Ecaterina Szabo, născută în localitatea Zagon din judeţul Covasna, şi Eszter Ledan din Sfântu Gheorghe, balerină la Opera de Stat din Viena.

„Expoziţia îşi propune să prezinte câteva dintre femeile din Secuime, precum şi pe cele din întreaga lume, care au avut o viaţă de succes, ale căror cunoştinţe, talent şi aptitudini sunt exemplare. În ciuda acestui fapt, în multe cazuri, istoria consemnează doar câteva dintre faptele lor importante. Profesia lor nu a fost determinată de dorinţa de faimă, motiv pentru care, poate, doar câteva dintre ele au primit recunoaşterea şi aprecierea pe care o meritau din partea societăţii. Fără implicarea femeilor, descoperirile, artele, literatura, ştiinţa, sportul şi multe alte domenii ar fi fost cu siguranţă mai sărace. Expoziţia de joi îşi propune să umple acest gol”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vernisajul expoziţiei, realizată de Organizaţia de Femei a UDMR Covasna, Consiliul Judeţean Covasna şi alţi parteneri, va avea loc joi, 9 martie, de la ora 18,00, la Extensia Universitară Babeş-Bolyai din Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio