Ştiri

Explozie la o sondă de extracţie a gazelor naturale din Harghita

UPDATE ora 16:00

Romgaz a anunţat că muncitorul care a murit în urma exploziei care s-a produs la sonda din judeţul Harghita a murit în urma rănilor suferite. El era operator de extracţie şi efectua refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector.

Publicitate

Compania a precizat că deflagraţia a avut loc la separatorul subteran, în perioada următoare urmând a se stabili cauza exploziei şi valoarea pagubelor produse.

_____________________

Un angajat al Romgaz a fost rănit grav, vineri, în urma unei explozii la o sondă de extracţie a gazelor naturale aparţinând companiei, produs în localitatea harghiteană Cecheşti, în acest caz fiind solicitat un elicopter SMURD, care nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, explozia s-a produs pe raza localităţii Cecheşti, într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii sunt nevoiţi să transporte victima cu autospeciala până în zona în care a putut ajunge ambulanţa.

„Explozia nu a fost urmată de incendiu. Aceasta s-a produs la sonda 25 Chedea aparţinând de SC Romgaz. S-a deplasat la faţa locului o autospecială, cu patru subofiţeri, dar şi o ambulanţă SAJ cu medic”, potrivit ISU Harghita.

Angajatul Romgaz Mediaş, un bărbat în vârstă de 49 de ani, a fost rănit grav în zona capului, potrivit primelor informaţii.

În acest caz, s-a solicitat un elicopter SMURD, care nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Explozia s-a produs la o sondă de extracţie a gazelor naturale.

 

Publicitate
banner we radio