Ştiri locale

Explozia unui transformator, cauza pentru pana majoră de curent din ultimele ore. Majoritatea consumatorilor din Sfântu Gheorghe au fost realimentați

Explozia unui transformator este cauza penei de curent majore, care a lăsat, din nou, mai multe străzi în beznă începând de luni seara, dar și marți timp de mai multe ore. Problemele au apărut încă de luni, la câteva minute după ora 13:00, după ce două cabluri au cedat în urma suprasolicitării, iar pompele de apă dintre Punctul de transformare 162 Billa și Punctul de transformare 86 Sfântu Gheorghe s-au defectat.

După ce o parte dintre consumatori au fost realimentați, curentul electric a fost din nou sistat în urma exploziei unui tranformator, care a dus și la alte defecțiuni. O parte dintre locuitorii orașului au fost trecuți pe generator până la soluționarea avariilor.

Directorul Electrica SA Covasna, Józsa Csaba, ne-a transmis că în prezent majoritatea consumatorilor au fost realimentați, iar angajații companiei lucrează pentru remedierea tuturor problemelor.

În prezent, am finalizat lucrările la Postul de transformare nr. 47. Am ralimentat o mare parte dintre consumatori. Se lucrează în continuare la Postul de transformare nr. 43. După finalizarea lucrărilor la acest Post de transformare, se vor realimeta în totalitate toți consumatorii”, ne-a transmis Directorul Electrica SA Covasna, Józsa Csaba.

La ora publicării acestei știri (13:00), pe site-ul Electrica SA, la secțiunea „Întreruperi”, figurează în continuare mai multe străzi afectate de pana de curent, încă de la ora 10:06 (AICI). Mai multe instituții din centrul orașului, printre care și Primăria, nu au curent de câteva ore. 

Conducerea Electrica SA Covasna face apel la răbdarea populației, și precizează că toate echipajele de intervenție lucrează pentru realimentarea tuturor consumatorilor în cel mai scurt timp.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio