Ştiri locale

Eveniment caritabil pentru Adela la Coresi Braşov: Zumba, Tae Bo, personaje Disney şi concert de muzică populară

La sfârșitul lunii iulie vă făceam cunoscut cazul Adelei, o fetiță de doar 3 ani din Brașov, plină de energie şi foarte ambiţioasă, care deși s-a născut la termen, cu nota 10, la 6 luni a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică (paralizie cerebrală). Din acel moment, pentru micuță „acasă” au însemnat paturile de spital şi centrele de recuperare, pentru că spre deosebire de alți copii de vârsta ei, Adela nu poate sta în șezut, și este dependentă de părinții ei, neputând să meargă fără sprijin.

„Gărgărița”, așa cum o numesc apropiații, face recuperare zilnic, însă ședințele sunt costisitoare și insuficiente, iar între timp paralizia cerebrală i-a afectat și vorbirea, nu doar mâinile și picioarele. De aceea, este nevoie de două operații costisitoare, pe care le poate face doar în Statele Unite ale Americii, pentru că deși a trecut prin foarte multe ședințe de kinetoterapie, hipoterapie, hidroterapie, logopedie, terapii complemetare, terapii alternative, terapie ocupaţională şi tot felul de investigaţii medicale, fără intervenție chirurgicală boala o condamnă la o viaţă în scaun rulant.

Publicitate

Eveniment caritabil și concert de muzică populară la Coresi Brașov

Duminică, 4 noiembrie, de la ora 13:00, la Coresi Shopping Resort din Brașov va avea loc un eveniment caritabil în cadrul căruia oricine va putea contribui pentru cazul Adelei, iar cei prezenți vor avea ocazia să o cunoască pe micuță.

„Vă așteptăm cu mic cu mare să fim alături de Adela participând, în același timp, la o super petrecere cu Zumba, Tae Bo, personajele noastre Disney preferate: Minnie și Mickey Mouse, Ana și Elsa, Sofia și mulți alții! Atmosfera va fi întreținută de activități interactive adresate copiilor: ateliere de creație, jocul baloanelor de săpun, pictură pe față și multe alte surprize, și ne vom încânta auzul pe melodiile invitatelor noastre, Elena și Maria Istrate, pe ritmuri populare”, transmit organizatorii evenimentului.

Cu ajutorul nostru, „Moș Crăciun” îi poate aduce cadoul mult dorit

Adela este programată la o primă intervenţie chirurgicală în luna decembrie a acestui an, operație care cu siguranţă îi va schimba viaţa, însă care este extrem de costisitoare pentru părinții care deja și-au epuizat posibilitățile financiare.

„Această intervenţie trebuie urmată de o recuperare intensivă şi riguroasă, aşa că ne aşteaptă o muncă şi mai titanică decât până acum. Această intervenţie, cât şi recuperarea de după, depăşesc cu mult posibilităţile noastre financiare. Numai costurile intervenţiei se ridică la aproximativ 50.000 de euro”, scrie familia într-o postare pe Facebook.

Scopul Asociației „Gărgărița vrea sa zboare”, înființată de părinții Adelei, este strângerea acestei sume, care acoperă operația la coloană, rizotomia dorsală selectivă, și o intervenţie ortopedică pentru alungirea tendoanelor distruse.

Puteți sprijini cazul Adelei și prin donații în conturile:

RON: RO63BTRL00801201526071XX

EURO: RO12BTRL00804201526071XX

Publicitate
banner we radio