Ştiri locale

Europarlamentarul Cătălin Ivan va deschide un birou la Sfântu Gheorghe pentru „demontarea propagandei mincinoase a UDMR”

Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunţat vineri că va deschide, la Sfântu Gheorghe, un birou care va colecta informaţii despre discriminarea românilor din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, iar la nivelul Parlamentului European va folosi informaţiile pentru „demontarea propagandei mincinoase a UDMR”.

„Anunţăm public că am făcut parteneriat cu Dan Tănasă, pentru că avem un proiect comun, acela de a demonta toată propaganda mincinoasă a UDMR din ultimii ani. Am închiriat deja şi vom deschide în foarte scurt timp, la Sfântu Gheorghe, biroul europarlamentar, astfel încât să fiu, cu acte, singurul europarlamentar de Covasna, Harghita şi Mureş, pentru că ceilalţi europarlamentari care sunt din zonă se duc la Budapesta şi fac şedinţele de partid, în niciun caz nu merg la Bucureşti, poate doar în vizită. Dar ceilalţi europarlamentari de la UDMR asumat sunt de partea Ungariei, o recunosc şi ei în Parlamentul European, nu e o noutate, nici ei nu se ascund, deci aş fi singurul europarlamentar din această zonă”, a declarat Cătălin Ivan, într-o conferinţă de presă.

Publicitate

Acesta a spus că, prin biroul europarlamentar din Sfântu Gheorghe, va încuraja cetăţenii români din această zonă să îi transmită „informaţii concrete despre abuzuri, despre discriminări, despre situaţii concrete”.

„Cea mai bună modalitate, pe lângă deschiderea cabinetului europarlamentar, care va fi permanent acolo, am deschis şi o linie TelVerde, o linie gratuită, la care oricine poată să sune. Pregătim şi o broşură despre toate miturile, dezinformările şi despre toată propaganda mincinoasă a UDMR din ultimii ani, punctat pas cu pas. Am gândit o strategie şi la nivel european şi le vom demonta propaganda mincinoasă şi acolo. Nu este foarte greu, avem şi noi pârghiile noastre. Până să vin la Balvanyos nu am ştiut că e chiar atât de grav. Ştiam că sunt probleme, dar a avut dreptate dl. Dan Tănasă să mă invite acolo, nici măcar el nu se aştepta să fie chiar aşa de grav”, a arătat Cătălin Ivan.

Motivul pentru care europarlamentarul a spus că doreşte să se concentreze pe zona respectivă ar fi acela că, „în România, există români discriminaţi pe criterii etnice în propria ţară” şi că orice concesie pe care o face UDMR actualei coaliţii de guvernare se traduce prin „costuri în plus” pentru românii din această zonă, iar UDMR îşi urmează, pas cu pas, proiectul pe care îl are cu complicitatea şi speculând slăbiciunile clasei politice de la Bucureşti”.

În context, Cătălin Ivan a subliniat că va candida pentru un nou mandat la alegerile europene de anul viitor şi că „nu are nicio emoţie că nu va fi ales”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio