Ştiri locale

Elevii și profesorii din Sfântu Gheorghe sunt încurajați să doneze cărțile de care nu mai au nevoie bibliotecii Liceului „Plugor Sándor”

Biblioteca Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe are nevoie permanentă de fond de carte, și îi încurajează pe elevii și profesorii din municipiu să doneze cărțile pe care le au în dublu exemplar, sau de care nu mai au nevoie.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții unității de învățământ au transmis că intenționează să dezvolte biblioteca școlii cu „cărţi noi, interesante, actuale, care să-i atragă pe elevi către lectură”.

Publicitate

„Dragi elevi și profesori, dacă tocmai ați făcut curățenie acasă și ați constatat că în bibliotecă  aveți cărți pe care nu le mai citește nimeni sau sunt în dublu exemplar și doriți să le donați pentru a face alți copii fericiți, vă rugăm să luați în considerare biblioteca școlii noastre, care are nevoie permanent de fond de carte. Vrem să dezvoltăm biblioteca școlii noastre cu cărți bune. Încurajăm donațiile de cărți noi, interesante, actuale, care să-i atragă pe elevi către lectură și să-i stimuleze să intre în lumea minunată a cărților”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

În prezent, conform reprezentanților instituției, doar circa 4% din fondul de carte al bibliotecii este nou.

Liceul de Arte „Plugor Sándor”, singurul liceu vocațional cu profil artistic din județ, a participat în acest an la a patra ediție a proiectului Libris „CarteTeca”, la care s-au înscris 460 de unităţi de învățământ din România.

În urma votului publicului, care s-a derulat în perioada 1-8 noiembrie, 8 unități de învățământ din țară, printre care și Liceul Teoretic „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc, au câștigat premii în valoare de câte 10.000 de lei fiecare. La această etapă, liceul din Târgu Secuiesc s-a clasat pe locul 2, cu un total de 14.407 voturi. Din păcate, Liceul de Arte „Plugor Sándor” a obținut doar 328 de voturi.

De asemenea, alte 9 donații în valoare de 5.000 de lei fiecare au mers către unități de învățământ din județele Iași, Vrancea, Dâmbovița, Suceava, Timiș, Teleorman, Bistrița-Năsăud, dar și Covasna, Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din stațiunea Covasna numărându-se printre câștigători.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio