Sport, Ştiri locale

Elevii din Sfântu Gheorghe, provocați să participe la cât mai multe meciuri ale Sepsi-SIC. Clasele cu cel mai bun punctaj va fi premiată

Clubul Sepsi-SIC a lansat un concurs adresat elevilor de gimnaziu și liceu din Sfântu Gheorghe, pe care îi provoacă să participe gratuit la cât mai multe meciuri ale echipei de baschet feminin, și într-un număr cât mai mare. Fiecare clasă participantă va fi evaluată în funcție de numărul participărilor și creativitatea în susținerea echipei, meciurile din EuroCup aducând punctaj triplu, iar cele din campionat și Cupa României având punctaj dublu.

Elevii vor putea fi însoțiți de un cadru didactic, intrarea fiind gratuită inclusiv pentru profesorii însoțitori. Clasa și școala cu cele mai mari punctaje obținute vor fi premiate la sfârșitul lunii aprilie, după finala campionatului.

Publicitate

„După pandemie am observat că oamenii vin în număr tot mai mic la meciuri, și la fotbal și la handbal, și cred că totul pornește de la copii, pentru că dacă ei nu vor să meargă la meci, uneori nu mai vin nici bunicii, nici părinții, așa ne-a venit ideea. (…) Clasele de elevi pot veni gratuit la meci, însoțite de un profesor, diriginte sau un reprezentant din cadrul școlii. Trebuie să participe la cât mai multe meciuri, în număr cât mai mare, să își arate susținerea față de echipă, iar noi o să le acordăm note în funcție de cum au susținut echipa. După sezon, cele mai bune clase și cea mai bună școală vor primi câte un premiu. Nu trebuie să se înscrie înainte de meci, pot veni direct și să spună la intrare din ce clasă și de la ce școală sunt. Vor intra gratuit, noi îi notăm, iar la final îi vom evalua în funcție de participarea la meci și de gălăgia făcută”, ne-a explicat Pásztori István, din partea Sepsi-SIC.

Clasa câștigătoare va fi recompensată cu bilete la Aqua Park, iar elevii se vor putea deplasa la Brașov cu autobuzul clubului. Ocupanții locului doi pot viziona un film la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe, iar ocupanții locului trei vor primi tricouri de fani. În plus, elevii celei mai bune școli vor primi suveniruri personalizate.

Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC, va juca joi seara împotriva formației belgiene Basket Namur Capitale, meciul fiind programat de la ora 19:00, la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio