Ştiri locale

Elevii din Sfântu Gheorghe, nemulţumiţi de starea, mărimea şi igiena toaletelor din şcoli

Majoritatea elevilor din Sfântu Gheorghe sunt nemulţumiţi de starea, mărimea şi igiena toaletelor din unităţile de învăţământ, relevă un sondaj privind calitatea infrastructurii şi condiţiile de învăţare în şcolile din municipiu.

Sondajul, realizat la comanda primăriei, mai arată că şi părinţii chestionaţi împărtăşesc aproape unanim acelaşi punct de vedere, unii dintre ei ridicând şi problema mărimii necorespunzătoare a sălilor de clasă, de sport şi a curţilor interioare din unele unităţi de învăţământ.

„Pe lista condiţiilor care necesită o schimbare urgentă în percepţia elevilor conduce detaşat starea, mărimea şi igiena toaletelor. Şi părinţii aproape unanim consideră că cea mai importantă condiţie de schimbat este starea, mărimea şi igiena toaletelor din şcoli. Ca o prioritate pentru perioada care urmează se identifică nevoia de continuare a investiţiilor în infrastructura şcolară – reabilitarea, modernizarea toaletelor pentru elevi şi profesori, extinderea numărului lor în funcţie de numărul elevilor existenţi în şcoală, amenajarea şi dotarea corespunzătoare a sălilor de clasă, amenajarea şi dotarea corespunzătoare a sălilor de sport (unde există), amenajarea corespunzătoare a curţii şcolilor, dar şi înfiinţarea, respectiv dotarea laboratoarelor cu aparatură modernă”, se arată în studiul de impact realizat în urma sondajului, dat recent publicităţii.

Sondajul a fost realizat în perioada 22-28 noiembrie 2016, în 14 şcoli din municipiul Sfântu Gheorghe, iar selecţia elevilor şi părinţilor s-a realizat în mod aleatoriu, din fiecare clasă primul, al cincilea şi al zecelea elev în ordinea alfabetică din catalog. În total au fost distribuite 936 de chestionare pentru elevi şi părinţi, respectiv 175 de chestionare pentru cadre didactice.

(Agerpres)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio