Ştiri locale

Elevii din Chichiș învață într-o școală modernă, reabilitată cu fonduri europene, guvernamentale și județene

Școala Gimnazială „Gábor Áron” din localitatea Chichiș, reabilitată și modernizată cu fonduri europene, guvernamentale și locale, a fost inaugurată săptămâna trecută în prezența autorităților județene, care au cofinanțat realizarea investiției.

La invitația autorităților locale, și pentru prima dată în ultimii 10 ani, Consiliul Județean Covasna s-a reunit, joi, în comuna Chichiș, unde după ședința ordinară a lunii noiembrie, primarul comunei, Silviu Tăraș, i-a invitat pe consilierii județeni să viziteze unitatea de învățământ proaspăt renovată.

Edilul a declarat în cadrul conferinței lunare Info Județean, care a avut loc după ședința de Consiliu, că investiția nu ar fi fost posibilă fără sprijinul autorităților județene care, pe lângă finanțarea reparațiilor curente la clădirea veche a școlii, au contribuit cu 50% din suma necesară dotării unității de învățământ cu un spațiu de joacă, și au subvenționat programul after-school.

Potrivit primarului, următorul pas va fi reabilitarea Școlii Gimnaziale Băcel, care aparține de comuna Chichiș, în acest sens fiind deja obținută autorizația de construcție.

„Am putut să terminăm o investiție pe care am planificat-o, am demarat-o și am finalizat-o cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Covasna, (…) care a contribuit prin finanțarea a 3 proiecte distincte vizând școala, respectiv pentru reparațiile curente la clădirea veche, neincluse în programul de finanțare; a contribuit cu 50% la cheltuielile aferente dotării școlii cu un loc de joacă, și a subvenționat programul after school pe care îl finanțăm împreună și în continuare (…) Sunt depuse mai multe proiecte care vizează probleme esențiale pe care dorim să le rezolvăm, printre care și Școala din Băcel, pentru că acel traseu pe care l-am parcurs cu investiția în infrastructura educațională din Chichiș, dorim să îl continuăm acum și în localitatea Băcel. Un prim pas este faptul că avem autorizația de construire emisă pentru reabilitarea Școlii de la Băcel. După licitarea lucrării, sperăm că putem să începem execuția în primăvară”, a spus primarul Silviu Tăraș.

Potrivit edilului, în ultimul deceniu, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna, comuna Chichiș a finalizat cu succes 17 proiecte.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio