Ştiri locale

Elevii din Barcani au strâns aproape 52.000 de ambalaje reciclabile. Primăria a pus la bătaie premii în valoare totală de 16.000 de lei

Comuna Barcani a devenit una dintre cele mai curate comune din țară, grație implicării elevilor, care în ultimele luni s-au întrecut să adune cele mai multe ambalaje reciclabile, în cadrul unui concurs lansat de autoritățile locale în primăvara acestui an. Recent, Primăria a achiziționat prin PNRR o stație inteligentă de sortare a deșeurilor, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, și le-a lansat elevilor provocarea de a strânge, până la finalul anului școlar, cât mai multe vouchere în urma introducerii în automat a ambalajelor cu garanție adunate de pe raza comunei (AICI).  

Elevii au adunat în total 51.908 bucăți de ambalaje din sticlă, plastic și aluminiu, iar autoritățile locale au pus la bătaie premii în valoare totală de 16.000 de lei, astfel că toate clasele implicate vor fi premiate. Pe lângă bani, fiecare clasă va beneficia de transport gratuit în vederea organizării unei excursii.

Într-o postare pe Facebook, primarul Nicolae Pastor i-a încurajat pe copii să continue să adune vouchere, întrucât odată cu începerea noului an școlar va fi lansată o nouă campanie.

„Prima campanie a lui Verzulică a luat sfârșit! Mă înclin în fața copiilor pentru tot efortul! Să știți, dragi copii, că acum avem una dintre cele mai curate comune din țară. Ați strâns de pe străzi, de pe prin pâraie, ați făcut curat chiar și acasă, iar cu ajutorul vostru s-au strâns 51.908 bucăți de: doze, sticle de sticlă și pet-uri de plastic (…) Fiindcă efortul a fost pe măsură din partea mai multor clase, o să premiem pe toată lumea! (…) Celelalte clase care au participat și au colectat selectiv în această campanie, vor primi microbuzul gratuit pentru a merge într-o excursie oriunde în țară în vacanța de vară. P.S. Nu ezitați să strângeți verzișori, deoarece când veți începe noul an școlar, vom începe o altă campanie”, a transmis edilul.

Cele mai multe ambalaje au fost adunate de clasele simultan de la Lădăuți (14.135 bucăți), urmați de elevii clasei a V-a A (7.322 bucăți), cei ai clasei a VI-a B (7.048 ambalaje), cei ai clasei a IV-a B (4.746 de bucăți), elevii clasei a III-a (4.161 ambalaje), cei ai clasei I A (4.066 ambalaje), și de cei ai clasei a II-a B (4.030 bucăți).

Elevii care au obținut locul I vor primi 5.000 de lei, pentru locul II autoritățile locale oferă 3.000 de lei, iar pentru locul III, premiul este în valoare de 2.000 de lei, în vreme ce elevii clasați pe locurile IV – VII vor primi câte 1.500 de lei. Pe lângă aceste sume, toate clasele vor avea asigurat transportul gratuit oriunde în țară, pentru a merge în excursii în această vară.

Autoritățile locale au în plan lansarea unei campanii similare pentru adulți, iar în acest sens au anunțat că așteaptă idei astfel încât locuitorii comunei să fie motivați să se implice.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio