Ştiri locale

Elevii de gimnaziu sunt așteptați să se înscrie la etapa județeană a concursului „Prietenii pompierilor”

Elevii de gimnaziu din județul Covasna sunt așteptați să se înscrie la etapa județeană a concursului „Prietenii pompierilor”, care va avea loc în data de 18 mai, începând cu ora 10:00, în parcarea Arenei Sepsi din Sfântu Gheorghe. Competiția este organizată anual la nivel național, cu scopul de a-i educa pe copii cu privire la pericolele şi dezastrele la care sunt expuse comunităţile din care fac parte, respectiv pentru a le dezvolta comportamente adecvate pentru situaţiile de urgenţă.

Conform regulamentului, în concurs pot fi înscrise echipe de băieți, fete sau mixte, fiecare a câte 10 elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani (un comandant, 8 concurenți și o rezervă). Fiecare echipă va avea de parcurs o serie de probe, respectiv una teoretică, o pistă cu obstacole și o probă de ştafetă 400 de metri cu obstacole.

Publicitate

Înscrierile se fac până pe 15 mai, prin e-mail, la adresa: zimo76@gmail.com. Participarea la concurs se face pe baza unui tabel nominal care va conține componența echipei înscrise, numele și datele de contact ale profesorului pregătitor/însoțitor (trimis prin e-mail la adresa anterior menționată), ştampilat și semnat de directorul școlii și conducătorul cercului, având ataşat și avizul medical pentru efort.

Concursul este organizat de Ministerul Educației şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă, și are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, potrivit unui comunicat postat pe site-ul ISJ Covasna.

Echipele declarate câștigătoare vor trece în etapa națională. Regulamentul, dar și informațiile despre înscrieri și probe pot fi găsite AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio