Ştiri locale

Elevii covăsneni vor schimbare, nu promisiuni! Provocarea pentru liderii politici înaintea alegerilor locale

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Covasna a transmis o scrisoare prin care îi „provoacă” pe liderii partidelor politice din județ să își asume dezvoltarea educației, printr-o serie de angajamente clare.  

Elevii se plâng, printre altele, de lipsa grupurilor sanitare, a apei curente și a canalizării în unele unități de învățământ, și spun că își doresc schimbarea în bine a sistemului de educație covăsnean.

Publicitate

Aceștia arată că deși nu au drept de vot, nevoile lor ar trebui luate în calcul, iar accesul la educație ar trebui să le fie garantat în mod necondiționat.

„În anul 2020, încă există un număr considerabil de școli care au grup sanitar exterior, fără apă curentă și canalizare, elevii neputând să beneficieze de condiții de igienă adecvate. Situații revoltătoare există și în rândul școlilor care permit susținerea orelor de curs pe timpul iernii în condiții de temperatură scăzută. În plus, elevii navetiști sunt nevoiți să folosească mijloace de transport în comun aflate într-o stare necorespunzătoare, care, de cele mai multe ori, nu respectă programul de funcționare. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care, în acest an, reprezentanții elevilor s-au întâlnit cu liderii partidelor politice la nivel național, iar în perioada următoare vor exista discuții cu candidații la alegerile locale din fiecare județ. Chiar dacă elevii nu au drept de vot, nevoile acestora nu trebuie neglijate de către factorii decizionali, care trebuie să gândească și să implementeze măsuri pentru a oferi elevilor acces necondiționat la educație de calitate”, este mesajul reprezentanților elevilor.

Aceștia precizează că au avut loc întâlniri cu liderii partidelor politice la nivel naţional, iar în perioada următoare vor exista discuţii cu candidaţii la alegerile locale din fiecare judeţ.

„Cu ocazia alegerilor locale care vor avea loc în toamna acestui an, Consiliul Judeţean al Elevilor Covasna se alătură demersului Educaţia – prioritară, nu doar în campanie electorală, iniţiat de Consiliul Naţional al Elevilor (…) Îi provocăm pe candidații covăsneni la alegerile locale din acest an, indiferent de funcțiile pentru care candidează, să își asume dezvoltarea educației printr-o serie de angajamente clare. Nu ne mai dorim promisiuni, ci ne dorim schimbare! Candidații la alegerile locale își pot asuma că se vor lupta pentru schimbarea în bine a sistemului de educație covăsnean completând declarația de angajament pusă la dispoziție de Consiliul Național al Elevilor: www.consiliulelevilor.ro”, se mai arată în scrisoarea adresată partidelor politice.

Deocamdată doar USR PLUS Covasna și-a arătat, public, intenția de a susține campania „Educație prioritară, nu doar în campanie electorală”.

Printr-un mesaj pe Facebook, reprezentanții grupului politic au transmis că „toți candidații USR PLUS Covasna vor semna scrisoarea de angajament privind dezvoltarea unui climat educațional care se pliază pe interesele și nevoile elevilor”.

Algerile locale sunt programate să aibă loc pe 27 septembrie, iar campania electorală începe oficial în data de 28 august.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio