Ştiri locale

Ediția din acest an a cursei de ciclism de anduranță Şugaş 24h, cea mai reușită de până acum

Ediția din acest an a cursei de ciclism de anduranță Şugaş 24h a fost cea mai reușită de până acum, potrivit reprezentanților Asociației Fitness Tribe – organizatorul principal al evenimentului.

Competiția, care s-a derulat în weekend (24-25 iunie), a adunat la start 21 de echipe, dintre care 15 masculine, 5 mixte și o echipă feminină, atât din județele Covasna și Harghita, precum și din orașe ca Brașov, Ploiești, Cluj, Bacău sau București.

Publicitate

Potrivit organizatorilor, în cele 284 de ture realizate pe traseul Izvorul Csaba – Izvorul Elisabeta și retur, concurenții au parcurs o distanță totală de peste 2.797 de kilometri, cu o diferență de nivel de 66.888 metri.

Premiul I la categoria masculină a fost câștigat de echipa NBT din Ploiești, care a parcurs 36 de ture, respectiv 354,6 kilometri, iar la categoria mixtă primul loc i-a revenit echipei „Merus” care a parcurs aproape 265 de kilometri în cele 27 de ture realizate. Singura echipă feminină înscrisă a fost „Csiki Tekergők”, care a parcurs peste 108 kilometri în 11 ture.

Concursul ciclist de anduranţă Şugaş 24H, care în acest an a ajuns la cea de a treia ediție, a fost organizat în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe. La ultima ediţie, care a avut loc în 2019, s-au înscris 26 de persoane care au format 13 echipe, iar câştigătorii cursei au parcurs 25 de ture ale traseului de 10 kilometri dintre Izvorul Csaba – Izvorul Elisabeta şi retur.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio