Ştiri locale

Economisirea apei şi energiei în gospodării – tema programului effAct la Sfântu Gheorghe în luna ianuarie

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe organizează luna aceasta un nou eveniment în cadrul programului effAct, lansat anul trecut, prin intermediul căruia locuitorii municipiului sunt încurajaţi să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Reprezentanţii Biroului au precizat că tema lunii ianuarie este economisirea apei şi energiei, iar locuitorii oraşului sunt îndemnaţi să reducă pe cât posibil consumul de apă, gaz şi curent electric.

Publicitate

„În ianuarie ne concentrăm pe economisirea energiei în gospodării. Provocarea este să vă asiguraţi că această atenţie se reflectă şi în factura voastră. La sfârşitul lunii, comparăm facturile din luna curentă cu cele din luna precedentă. Nu irosiţi apa, gazul şi electricitatea! Cu puţină atenţie, putem face o mare diferenţă în ceea ce priveşte obiceiurile noastre de consum de energie: făcând duşuri mai scurte, profitând la maximum de vânt şi de lumina soarelui sau chiar optimizându-ne activităţile de gătit şi de spălat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a evenimentului.

Aceasta este cea de-a cincea acţiune organizată în cadrul programului effAct, lansat în luna septembrie a anului trecut, şi se înscrie în eforturile de a transforma Sfântu Gheorghe într-un oraş sustenabil.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, respectiv reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, stoparea cumpărăturilor de haine în exces şi combatarea risipei de alimente.

„Prin programul effAct locuitorii oraşului vor avea acces la o serie de evenimente şi facilităţi pentru a adopta obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător (…) effAct se va concentra în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Astfel, în fiecare lună, programul va oferi vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general”, precizează reprezentanţii Biroului pentru Tineret.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio