Sport, Ştiri locale, Video

E oficial! Noul stadion al Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe va fi inaugurat la începutul lunii octombrie

Lucrările la noul stadion al clubului de fotbal Sepsi OSK, a cărui construcţie a început în primăvara anului 2019, au intrat pe ultima sută de metri, fiind realizate în proporţie de aproape 99%.

Patronul clubului, Diószegi László, a anunţat în premieră într-un interviu la We Radio că inaugurarea noului stadion, planificată iniţial pentru mijlocul lunii august, va avea loc în data de 8 octombrie.

Publicitate

„Lucrările sunt pe ultima sută de metri, săptămâna viitoare deja vor fi montate și scaunele la băncile de rezervă, vor fi aduse porțile, va fi trasat terenul, deci pot să spun că stadionul va fi gata în procent de 99%. Doar lucrările la fațada stadionului și la locurile de parcare din față întârzie. Am spus inițial că inaugurarea va fi la mijlocul lunii august, dar acest lucru nu este posibil fiindcă nu vrem să inaugurăm un stadion care nu este 100% gata. O spun în premieră: 8 octombrie va fi data inaugurării stadionului, fiindcă atunci este săptămână de meciuri la Națională, se întrerupe campionatul și atunci putem să aducem aici echipa Dunajská Streda, pentru că şi noi am fost la inaugurarea stadionului din Slovacia şi mi se pare corect ca şi ei să fie aici la inaugurarea stadionului nostru. Ne mai gândim, poate mai vin şi alte echipe ca să facem acel mini-turneu, care a fost visul meu, dar trebuie să vedem ce se întâmplă cu pandemia, pentru că degeaba invităm multe echipe şi poate că spectatorii nu vor avea voie să vină pe teren, şi atunci nu are niciun farmec inaugurarea stadionului”, a spus patronul echipei.

Vezi AICI VIDEO cu interviul cu preşedintele lui Sepsi OSK, Diószegi László

Noul stadion, construit în vecinătatea Arenei Sepsi de la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, are o capacitate de 8.400 de locuri în tribune suspendate, iar terenul are o suprafaţă de 105×68 metri, conform normelor UEFA, cu încălzire subterană a gazonului şi nocturnă de ultimă generaţie.

Conform proiectului, construcţia este prevăzută cu vestiare pentru sportivi şi antrenori, spaţii administrative şi comerciale, case de bilete, sală de conferinţe, condiţii pentru televizarea meciurilor, precum şi cu piscină şi saună.

În vecinătatea stadionului au fost amenajate trei terenuri de fotbal, unul cu iarbă sintetică şi două cu iarbă naturală, şi peste 500 de locuri de parcare pentru suporteri, respectiv 22 de locuri de parcare pentru autobuze şi autocare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio