Meteo, Ştiri locale

După o toamnă călduroasă, ne pregătim de frig şi ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni

In urmatoarele zile, toamna isi intra in toate drepturile pe intreg teritoriul si vine frigul, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 12-26 noiembrie.

Transilvania

Publicitate

Aici urmeaza sa se racoreasca, temperatura ajungand pana la o medie de 3 grade in data de 19 noiembrie. Apoi va fi relativ stationara, in jurul valorii de 2 grade. In primele zile, minimele vor fi pozitive, dar ulterior vor scadea sub pragul de inghet, pana la minus 4 grade in data de 20 noiembrie, si chiar mai jos spre finalul lunii.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in a doua saptamana, mai ales in intervalul 18-21 noiembrie.

Banat

Vremea se va raci treptat pana la 8 grade la inceputul celei de-a doua saptamani. Dupa 19 noiembrie, vremea se va raci pana in jurul temperaturilor de 4 grade pe timpul zilei. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale in primele 4 zile (4…7 grade), dar dupa 16 noiembrie, noptile vor fi tot mai reci, in jur de 0 grade si chiar sub pragul inghetului, la -3 grade, la finalul perioadei.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil local insemnate cantitativ va creste in intervalul 18-21 noiembrie, iar ulterior, doar izolat vor fi ploi slabe sau burnita.

Crisana

Vremea se va raci treptat pana inspre 7 grade la inceputul celei de-a doua saptamani. Dupa 19 noiembrie, vremea va deveni rece (4 grade) . Aici noaptea va fi mai cald decat in mod normal (4…7 grade), dar dupa 16 noiembrie noptile vor fi din ce in ce mai reci, temperaturile ajungand pana la -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil local insemnate cantitativ va creste dupa data de 18 noiembrie, iar pana atunci doar izolat vor fi ploi slabe sau burnita.

Maramures

Vremea se va raci treptat, astfel ca la finalul primei saptamani nu vor fi mai mult de 6 grade. In a doua saptamana se anunta vreme rece si doar 2..3 grade. Temperatura minima va scadea de la o medie de 2…5 grade, pana spre valori negative de -4 grade, incepand din 21 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-19 noiembrie, iar in rest acestea vor fi doar slabe si trecatoare.

Moldova

Luni vor fi 11 grade, insa ulterior vremea se va raci, pana la 5 grade spre finalul saptamanii. In a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime de 1-2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. In ceea ce priveste minimele termice, tendinta generala va fi de scadere, de la o medie a acestora de 2…4 grade, pana spre valori negative in jur de -3 grade, incepand din 21 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-22 noiembrie, iar in rest, acestea vor fi doar slabe si trecatoare.

Dobrogea

Luni se anunta 13 grade, insa spre finalul saptamanii vor fi 7…8 grade. Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, in medie, de 4…5 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. In ceea ce priveste minimele termice, tendinta generala va fi de scadere, de la 4…6 grade pana la -1 grad la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-21 noiembrie, iar in rest, doar trecator vor fi ploi slabe sau burnita.

Muntenia

Luni va fi vreme calda, dar de marti se va raci, astfel ca pana spre 18 noiembrie mediile zilnice ale temperaturii maxime se vor situa intre 9 si 11 grade. Apoi, va fi mai frig decat in mod normal (4…5 grade) . Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale in primele 4 zile ale intervalului, cand vor fi de 4…6 grade. Ulterior, pana spre 20 noiembrie, se vor inregistra minime in jur de 0 grade, iar dupa aceasta data noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa coboare sub pragul de inghet, pana la -4 grade.

Perioada cea mai probabila in care vor fi precipitatii pe arii extinse va fi intre 18 si 22 noiembrie. In restul zilelor, doar pe arii restranse se vor semnala ploi slabe sau burnita.

Oltenia

In 13 noiembrie, vremea se va raci accentuat, astfel ca media regionala a maximelor va scadea spre 10 grade. Miercuri se incalzeste (14…15 grade), dar apoi tendinta pana la finalul celor doua saptamani va fi de racire. Astfel, dupa 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne de cel mult 4 grade. Din 16 noiembrie noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa ajunga la finalul perioadei la valori in jur de -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ va creste dupa 18 noiembrie. In restul perioadei, doar izolat si trecator vor fi ploi slabe sau burnita.

La munte

În primele doua zile ale intervalului vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada, cu maxime in medie de 8…10 grade si minime pozitive, in jur de 2 grade. Se raceste in perioada 14-18 noiembrie, cand vor fi maxime de 1…2 grade si minime ce vor cobori spre o medie de -4…-5 grade. In a doua jumatate a intervalului vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime ce vor oscila, in medie, intre -4 si -2 grade si minime la nivelul zonei montane in jur de -8 grade.

Vor fi precipitatii slabe in zilele de 14 si 15 noiembrie si dupa data de 18 noiembrie.

Publicitate
banner we radio