Ştiri locale

După Întorsura Buzăului, și la Barcani vor fi servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice

Primăria Barcani se alătură proiectului demarat la începutul acestei luni de către Asociația Caritas Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Întorsura Buzăului, pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice.

Primarul comunei, Pastor Nicolae, a transmis că în evidența autorităților bărcănene se află, în prezent, câteva familii de bătrâni și vârstnici care trăiesc singuri, și cărora autoritățile locale le acordă periodic sprijin, asigurându-le și necesarul de alimente.

Publicitate

„Ne alăturăm asociației Caritas Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Întorsura Buzăului în proiectul care are ca scop îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu. Scopul proiectului vizează bătrânii peste 65 ani care sunt imobilizați la pat, sau bătrânii care nu se pot deplasa prea departe de casă (…) Vin cu rugămintea de a ne mai sesiza cazuri de care poate nu avem cunoștință și care ar putea primi sprijin în cadrul acestui proiect”, a transmis primarul Pastor Nicolae.

Edilul a mai precizat, într-o postare pe Facebook, că sprijinul va consta în asigurarea asistenței medicale, cumpărarea alimentelor, ridicarea rețetelor de la medicul de familie și achiziționarea medicamentelor din farmacie, sprijin pentru igiena personală, curățenie în casă, sau orice alte nevoi care pot fi acoperite de persoanele angajate în cadrul acestui proiect.

Programul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice a fost demarat pe 1 octombrie, prin parteneriatul dintre Caritas Alba Iulia şi Primăria Întorsura Buzăului, și se va derula pe o perioadă de 2 ani.

Luna trecută, primarul oraşului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a precizat că prin acest proiect vor fi create 10 locuri de muncă în localitate, fiind necesară angajarea a 5 asistenți medicali, 4 îngrijitoare pentru persoanele vârstnice dependente, și a unui tehnician în asistență socială, iar valoarea totală a proiectului este de 1.103.000 lei, din care contribuţia Primăriei este de 11%, respectiv de 124.000 lei.

 (Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio