Ştiri locale

După contractul pentru realizarea rețelei de apă, Primăria Valea Mare a semnat și pentru înființarea sistemului de canalizare

Primăria comunei Valea Mare a încheiat și contractul pentru înființarea sistemului de canalizare, după ce în urmă cu două săptămâni autoritățile locale au semnat contractul pentru realizarea rețelei de alimentare cu apă potabilă. Ambele proiecte au fost câștigate în 2022 și sunt finanțate prin programul național „Anghel Saligny”.

Primarul comunei, Bogdan Marin, a transmis că instituția pe care o conduce va emite ordinul de începere a lucrărilor în termen de 15 zile de la semnarea contractului de execuție, lucrările urmând să se finalizeze în 18 luni. Valoarea acestei investiții se ridică la de peste 12.8 milioane de lei.

„Înființarea sistemului de canalizare în comuna Valea Mare reprezintă al doilea mare proiect semnat și adus la stadiul de execuție pentru comuna noastră, iar valoarea lui este de 12.882.617,10 lei. Licitația a fost câștigată de firma ICA Probuilt SRL, cu care am semnat contractul de execuție. Ordinul de începere al lucrărilor se va da în 15 zile și avem promisiunea că vor duce la bun sfârșit lucrările în termen, care este tot de 18 luni. Ne dorim tot ce este mai bun pentru cetățenii noștri, iar cele două proiecte esențiale reprezintă startul spre o comunitate demnă de anul 2024, spre necesitățile și confortul nostru. Pentru ca acest proiect să ajungă în acest stadiu, munca din spatele lui a fost una titanică, iar pentru asta adresez sincere mulțumiri tuturor echipelor de proiect implicate. Apelăm și de această data la răbdarea și calmul dumneavoastră, pe timpul execuției acestor lucrări. Rezultatele o să merite orice așteptare”, a transmis edilul.

În ceea ce privește înființarea sistemului de alimentare cu apă, valoarea proiectului este de 7.215.838,34 lei, iar lucrările se vor desfășura etapizat, primul tronson fiind cel de la limita cu satul Sărămaș, până la rezervorul de apă situat în zona „Vârful Agăului”.

(Ioana Ardelenau)

Publicitate
banner we radio