Ştiri locale

Duminică e Ziua Porților Deschise la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos. Peste 160 de patrupezi așteaptă un nou stăpân

Administratorii Adăpostului de câini de la Câmpul Frumos organizează duminică, 27 august, Ziua Porţilor Deschise, pentru a le da ocazia iubitorilor de animale să adopte un patruped, având în vedere că, din nou, capacitatea adăpostului este mult depășită.

Conducerea TEGA SA, în administrarea căreia se află adăpostul, a explicat în mai multe ocazii că unul dintre motivele pentru care întotdeauna locurile sunt ocupate peste capacitate este faptul că, deși permisă prin lege în cazul animalelor care nu sunt adoptate într-un termen de 14 zile, măsura eutanasierii este luată doar în situații excepționale, atunci când, spre exemplu, câinele este foarte bolnav sau extrem de agresiv.

Publicitate

În prezent, angajații adăpostului au în grijă 162 de câini, deși capacitatea maximă este de 145 de locuri.

Numărul adopțiilor a scăzut considerabil în ultima perioadă și, din păcate, există și persoane care se răzgândesc la câteva luni de la adopție și încearcă să returneze animalele. Reprezentanții adăpostului le reamintesc persoanelor care au în grijă un animal de companie că, la fel ca în cazul copiilor sau vârstnicilor, responsabilitatea nu se termină atunci când patrupedul devine bătrân, bolnav, sau prea dificil de îngrijit.

Aceștia îi îndeamnă pe iubitorii de animale să cântărească bine decizia înainte de a adopta un câine, pentru a nu ajunge la concluzia că nu dispun de timpul sau resursele necesare pentru a-i oferi animalului îngrijirea de care are nevoie.

Animalele sunt sterilizate, cipate și vaccinate împotriva paraziților și a celor mai frecvente boli, astfel că noii proprietari nu ar avea grija primelor tratamente, iar adopția este gratuită, fiind nevoie doar de un buletin.

Ziua Porților Deschise va avea loc duminică, între orele 12:00-14:00, la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio