Ştiri locale

DSVSA Covasna a „verificat la sânge” toate fermele de porci din judeţ. O fermă a fost închisă!

În contextul apariției pestei porcine africane la două exploatații non-profesionale de porcine din județul Satu Mare, inspectorii DSVSA Covasna au verificat în ultimele zile toate cele 6 exploatații comerciale de porcine (ferme) de pe raza județului Covasna.

Cele 6 exploatații au o capacitate totală de creștere de 13.000 capete de porcine pentru îngrășat. La data controlului toate fermele au fost populate aproape la maximum.

Publicitate

Supravegherea și asistența sanitară veterinară, precum și urmărirea respectării condițiilor de biosecuritate sunt asigurate de medici veterinari. În ultima lună nu au fost constatate îmbolnăviri sau mortalități care să alarmeze proprietarul sau serviciile veterinare.

Totuși, au fost constatate unele deficiențe în special în ce privește supravegherea și monitorizarea zilnică a stării de sănătate, a unor condiții de biosecuritate, dar și în privința mișcării de personae în incinta acestor ferme. În urma verificărilor au fost dispuse măsuri de remediere în 48 ore, una dintre ferme a fost sancționată contravențional, iar la una se va suspenda autorizația de funcționare.

Verificările vor continua și în perioada următoare.

Director executiv DSVSA Covasna,

Dr. Sikó Barabási Sándor

Publicitate
banner we radio