Ştiri locale

DSV Covasna a trecut la sacrificarea tuturor porcilor din cartierul Őrkő!

Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Covasna a decis, luni, sacrificarea de urgență a tuturor porcilor aflați în gospodăriile din cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe, după ce virusul pestei porcine a fost confirmat la un alt animal.

Conducerea DSV Covasna ne-a precizat că măsura a fost luată pentru ca boala să nu se extindă și mai mult, dar încă nu se poate stabili în ce măsură va fi afectată populația județului Covasna.

Publicitate

„Uciderea porcilor s-a început din cauza faptului că a fost depistată boala la un alt animal, la un alt proprietar, și se pare că există riscul de a se dispersa. Soluția este să ucidem toți porcii. După ce se finalizează cercetarea putem să spune dacă va fi afectată populația județului Covasna, depide în ce măsură se extinde pesta”, ne-a declarat directorul DSV Covasna, dr. Sikó Barabási Sándor.

La sfârșitul săptămânii trecute, DSV Covasna a luat primele măsuri de urgenţă pentru limitarea extinderii pestei porcine în judeţ, după confirmarea primului focar în cartierul Őrkő din municipiul Sfântu Gheorghe, stabilind o zonă de protecţie pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Slager Radio

Publicitate
banner we radio