Ştiri locale

DSP Covasna începe vaccinarea anti-COVID cu noul vaccin împotriva tulpinii Omicron

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna deschide un centru de vaccinare anti-Covid pe strada Lt. Păiș David nr.1 din Sfântu Gheorghe, la parterul blocului nr.53, unde populația se va putea imuniza, pe bază de programare prealabilă, împotriva noii tulpini a virusului SARS-Cov-2.

Directorul instituției, Ágoston László, a transmis că începând de luni, 19 decembrie, persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani, și cărora li s-a administrat anterior cel puțin o schemă completă de vaccinare, se vor putea imuniza cu noul ser Comirnaty Original/Omicron BA.4-5, condiția fiind ca de la ultima vaccinare anti-Covid să fi trecut cel puțin 3 luni.

Publicitate

Astfel, se pot programa la vaccinarea cu noul ser persoanele care anterior s-au imunizat cu cel puțin o doză de vaccin Johnson&Johnson;  sau două doze de vaccin Astra-Zeneca; o doză de vaccin Astra-Zeneca și una Pfizer BioNTech; o doză de vaccin Astra-Zeneca și o doză Moderna; două doze PfizerBioNTech (de tip adult sau pediatric), sau două doze de vaccin Moderna.

„Vaccinul poate fi administrat concomitent sau la orice distanță de timp cu un alt produs din Programul Național de Vaccinare (ex. Vaccinarea antigripală sau anti HPV) (…) Expunerea recentă la SARS-COV-2 nu este o contraindicație sau precauție pentru vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccin Comirnaty Original/Omicron BA. Persoanele care au trecut prin infecția cu SARS-COV-2 pot fi vaccinate după vindecare. Persoana care se prezintă la vaccinare va avea asupra sa buletinul/cartea de identitate și dovada vaccinării cu schema completă”, a transmis directorul DSP Covasna.

Potrivit acestuia, în cazul minorilor, pentru a putea fi imunizați, aceștia trebuie să fie însoțiți de către părintele sau tutorele legal, care va avea asupra sa cartea de identitate sau dovada tutore și certificatul de naștere al copilului/carte de identitate, după caz.

Centrul de vaccinare din str. Păiș David nr.1 va funcționa de luni până vineri, între orele 12:00 – 13.00, iar programările se fac la numărul de telefon: 0756 089 249.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio