Info Trafic, Ştiri locale

Drumul Valea Crişului – Aita Medie, închis până în luna martie

Drumul judeţean 121A va fi închis pe timpul iernii pe tronsonul Valea Crişului – Aita Medie, a anunţat Consiliul Judeţean Covasna.

Potrivit conducerii instituţiei, întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timpul iernii, respectiv în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, va fi asigurată de Drumuri şi Poduri Covasna, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, care are patru baze de deszăpezire, la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Întorsura Buzăului.

Publicitate

„Durata contractului încheiat între Consiliul Judeţean Covasna şi Drumuri şi Poduri Covasna este de 5 luni, fiind vorba de perioada între 1 noiembrie 2018 şi 31 martie 2019, dar se poate prelungi dacă condiţiile meteo vor impune. Ne bazăm pe experienţa vastă a Societăţii Drumuri şi Poduri, dar şi pe rezultatele de anul trecut şi sperăm că nici anul acesta nu vor fi sincope în activitatea de deszăpezire. În judeţ avem un singur tronson închis pentru perioada de iarnă şi dorim să atragem atenţia conducătorilor auto că, între noiembrie şi martie, este interzisă circulaţia pe DJ 121A, între Valea Crişului şi Aita Medie, fiind vorba de pasul Vadas”, a declarat managerul judeţului, Kovács Ödön.

Valoarea maximă estimată a contractului pentru întreţinerea pe timpul iernii a 260 de kilometri de drumuri judeţene este de 4,9 milioane de lei, mai precizează sursa citată.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio