Ştiri locale

Dramaturgul Radu Țuculescu, întâlnire cu publicul la Sfântu Gheorghe

Scriitorul și dramaturgul Radu Țuculescu revine la Sfântu Gheorghe, unde va avea, săptămâna aceasta, o întâlnire cu publicul, în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Bod Péter”.

Potrivit organizatorilor, în romanele sale, prozatorul explorează cu predilecție o lume multiculturală, „caracterizată de un realism magic tipic transilvănean”, ultimul său roman polițist, „Crima de pe podul Garibaldi”, fiind publicat în această toamnă.

Evenimentul „Lumi povestite” va avea loc miercuri, 9 noiembrie, de la ora 19:00, în sala de lectură a Bibliotecii Județene, interlocutorul scriitorului fiind traducătorul literar Szőcs Imre.

„Radu Țuculescu revine de fapt la Sfântu Gheorghe, un oraș pe care îl cunoaște foarte bine, participând la mai multe ediții ale festivalului de teatru Atelier în calitate de reporter al TVR Cluj. Ca scriitor, însă, va avea acum prima întâlnire cu publicul de aici (…) În romanele sale, cum observă și criticul literar Paul Cernat, Radu Țuculescu explorează cu predilecție o lume multiculturală, pestriță, est-europeană într-o proză savuroasă, caracterizată de un realism magic tipic transilvănean, fiind în primul rând un povestitor autentic. Ultimul său roman, Crima de pe podul Garibaldi, un roman polițist autentic în genul lui Georges Simenon, a apărut în toamna anului 2022 la Editura Polirom”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene „Bod Péter”.

Conform sursei citate, Radu Țuculescu s-a născut în 1949, la Târgu Mureș, și este, în opinia multora, unul dintre autorii determinanți, cu un stil unic, ai generației optzeciste din literatura română. A copilărit în Reghin, iar studiile superioare le-a urmat la Cluj, unde a absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima” – secția vioară.

„A făcut teatru și pantomimă, a fost redactor și realizator la posturile de radio și de televiziune din Cluj, a cântat la vioară la Filarmonica de Stat din acest oraș, a publicat în revistele Viața Studențească, Amfiteatru, Echinox, Napoca Universitară, Vatra, Tribuna etc., scrie romane, proză scurtă, teatru, literatură pentru copii. A fost tradus în limbile franceză, italiană, germană, cehă, sârbă, maghiară”, mai transmit reprezentanții Bibliotecii Județene.

Intrarea la evenimentul de miercuri este gratuită.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
banner we radio