Ştiri locale

Dr. Roșu Mátyás este noul director medical al Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe are un nou director medical după ce mandatul dr. Antal Álmos, medic primar obstetrică-ginecologie, s-a încheiat în data de 1 iunie, după aproape 9 ani în această funcție.

Președintele Consiliului Județean (CJ ) Covasna, Tamás Sándor, a declarat că dr. Antal Álmos își va continua activitatea medicală în cadrul spitalului. 

„Vreau să îi mulțumesc domnului dr. Antal Álmos pentru munca de director medical pe care a depus-o încă de la preluarea Spitalului de către Consiliul Județean Covasna în 2010. Pe 1 iunie această activitate s-a încheiat, însă ca și medic rămâne în spital. Poziția de director medical urmează să fie scoasă la concurs”, a declarat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.  

Potrivit vicepreședintelui CJ Covasna, Henning László, interimatul în funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență va fi asigurat dr. Roşu Mátyás.

Planurile noului director interimar

Contactat telefonic, noul director medical ne-a precizat că printre planurile sale în această funcție se numără achiziționarea câtorva aparate performante și digitalizarea secției de radiologie.

„Am câteva idei de reorganizare în interiorul spitalului, pentru o mai bună comunicare între colegi. Acum am primit și ceva bani de la Consiliul Județean și trebuie să achiziționăm niște aparatură radiologică, deocamdată asta mă interesează mai mult. Acum am început să evaluăm, ca să vedem ce aparatură trebuie să cumpărăm ca să digitalizăm secția. Pentru mine ar fi foarte important și mi-ar plăcea să avem un aparat de mamografie pentru depistarea cancerului de sân, pentru că nu avem la ora actuală, și sper să reușim în acest an. Vom achiziționa în mod sigur un aparat de radiologie digitală și un ecograf mai performant decât ceea ce avem acum. Ne gândim și la un computer tomograf performant cu care să facem anumite investigații pe care la ora actuală nu avem posibilitatea să le facem cu actualul computer care nu este atât de performant”, ne-a declarat directorul medical interimar, dr. Roşu Mátyás. 

Roşu Mátyás este medic primar radiolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe din 1990, iar de 11 ani este șef al secției de Radiologie-Imagistică medicală.

(Ioana Ardeleanu)

banner we radio