Ştiri locale

Dr. Claudia Bândea, medicul Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe, decorată de preşedintele României la Palatul Cotroceni

Medicul-șef al Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia“ din Sfântu Gheorghe, dr. Claudia Bândea, a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”, în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în data de 30 noiembrie, la Palatul Cotroceni.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, șeful Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe, lt. col. Dorin Neagu, a transmis că distincția a fost acordată în semn de apreciere pentru serviciile pe care medicul Claudia Bândea le-a adus instituției militare, respectiv pentru rezultatele obținute de aceasta în procesul de instruire, și înaltul profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate.

Publicitate

„Doamna doctor a fost sufletul centrului de vaccinare deschis de armată aici, în Sfântu Gheorghe, la Batalionul 22. A acumulat foarte multe ore suplimentare, așa cum de altfel mulți dintre noi am făcut-o, a muncit foarte mult. Dacă la început s-au vaccinat veteranii și văduvele de război, ulterior pensionarii, rezerviștii militari de peste 65 de ani, apoi personalul militar și familiile lor, în a doua parte centrul de vaccinare a fost deschis publicului, s-a vaccinat și personalul civil. Cifrele sunt foarte mari și cred cu prisosință că doamna Bândea merită această medalie. Dr. Bândea este și medic de familie în Sfântu Gheorghe, are foarte mulți pacienți, este un medic foarte bun, apreciat și empatic”, a transmis lt. col. Dorin Neagu.

Ceremonia a avut loc marți, 30 noiembrie, la Palatul Cotroceni, fiind acordate distincții prin decret prezidențial unui număr de 28 de medici din toată țara.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio