Ştiri locale

Două tricouri și o minge semnate de Gabi Balint, Ilie Dumitrescu și Helmut Duckadam, scoase la licitație pentru susținerea programului KinderEd din judeţul Covasna

Două tricouri și o minge semnate de foștii fotbaliști Gabi Balint, Ilie Dumitrescu și Helmut Duckadam vor fi scoase la licitație, urmând ca sumele adunate să fie donate programului KinderEd – Școală după școală, derulat de Fundația Creștină  Diakónia și Fundația HEKS/EPER.

Cele două tricouri sunt replici ale celor purtate de jucătorii echipei Steaua București în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, în anul 1986, respectiv de jucătorii echipei naționale a României la Campionatul Mondial din SUA, în vreme ce mingea poartă marca Duckadam Sport. Licitația este organizată de Școala de Gimnastică „Liviu Botoș” și va avea loc vineri, 24 mai, între orele 10:00-21:00, pe pagina de Facebook a Școlii (Click AICI).    

„Asociația Școala de Gimnastică Botoș Liviu, scoate la licitație tricoul Retro 7 Mai 86 produs oficial Steaua București, replică a celor purtate de jucătorii Stelei în finala CCE de la Sevilla, tricoul de colecție Generația de Aur 94, replică a celor purtate de jucătorii echipei naționale a României la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii și mingea HD 86 Red Strike de la Duckadam Sport. Tricourile și mingea au semnăturile și mesajele lui Gabi Balint, Ilie Dumitrescu și Helmut Duckadam: Împreună pentru educație! (…) Banii obținuți în urma licitației vor fi donați programul KinderEd-Diakónia”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Școlii de Gimnastică „Liviu Botoș”.

Aceeași sursă mai precizează că tricourile și mingea se licitează împreună, iar persoanele care vor să participe trebuie să precizeze suma pe care doresc să o ofere într-un comentariu la postarea de pe pagina de Facebook a Școlii.

Gabi Balint este un fost fotbalist român, devenit antrenor de fotbal după încheierea carierei de jucător. A jucat pentru Steaua București – prima echipă românească de fotbal care a câștigat Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1987), dar și pentru echipa națională a României în perioada 1982-1992, participând la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990. Pentru realizările sale din domeniul sportiv a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Bistrița.

Ilie Dumitrescu a jucat pentru Steaua București, dar și pentru echipe din Anglia, Spania și Mexic, a făcut parte din lotul echipei naționale a României la Mondialul din 1994. Ca antrenor, a pregătit printre altele echipele grecești AEK Atena și PAOK Salonic, dar și fosta sa echipă, Steaua București. În 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la campionatele europene și mondiale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

Helmut Duckadam este supranumit „eroul de la Sevilla” după ce a apărat toate cele 4 lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, reușită care i-a adus echipei Steaua București trofeul. În 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv”, iar în 2017 i s-a decernat titlul de cetățean de onoare al municipiului București.

(Ioana Ardeleanu)     

Publicitate
banner we radio