Ştiri locale

Două sensuri giratorii vor fi construite lângă Arena Sepsi

Primăria Sfântu Gheorghe va construi două sensuri giratorii în zona Arenei Sepsi. Viceprimarul Toth Birtan Csaba a declarat, pentru Agerpres, că propunerea de a se amenaja două sensuri giratorii la mică distanţă unul de celălalt a venit din partea proiectanţilor, acestea urmând să asigure un acces mai sigur şi mai fluent către sala de sport cu 3.000 de locuri, respectiv către zona rezidenţială şi stadionul de fotbal aflat în curs de construcţie.

Cât priveşte suma de peste 5 milioane de lei, care va fi alocată din bugetul local pentru realizarea acestora, viceprimarul a spus că, nefiind specialist în domeniu, nu poate aprecia dacă suma e mare sau mică pentru această investiţie.

„Documentaţiile sunt întocmite de specialişti, ei fac calculele, nu noi facem devizele. Eu nu am făcut niciodată un sens giratoriu cu mâna mea ca să pot să spun dacă e mult sau nu 5 milioane de lei pentru o astfel de lucrare. Aceste cifre sunt orientative, vor fi făcute licitaţii şi piaţa va decide dacă e mult sau puţin”, a declarat Toth Birtan Csaba.

Studiul de fezabilitate pentru cele două sensuri giratorii a fost aprobat în primăvara anului trecut.

Valoarea prevăzută este de peste 3,1 milioane de lei cu TVA pentru sensul giratoriu cu raza de 11 metri situat pe DN12 km 12 + 930 şi de circa 2 milioane de lei pentru cel de-al doilea, cu o rază de 9 metri, prevăzut a fi construit pe DN 12 km 12 + 600.

Sensurile giratorii vor avea trotuare pietonale şi piste de biciclişti.

În raportul de specialitate se menţionează că accesul spre Arena Sepsi se face în momentul de faţă în condiţii improprii, existând pericolul producerii de accidente, în condiţiile în care DN 12, care face legătura între judeţele Braşov şi Harghita, este foarte circulat.

Publicitate
banner we radio