Info Trafic, Ştiri locale

Două persoane rănite la Sfântu Gheorghe din cauza unui şofer beat

Vineri seară, pe raza județului au avut loc două evenimente rutiere, în ambele situații fiind implicate persoane care consumaseră alcool.

În jurul orei 21:00, pe strada Lt. Paiuș David din Sfântu Gheorghe, conducătorul unei autoutilitare, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a lovit un autoturism care circula regulamentar în fața sa, acesta fiind proiectat într-o altă mașină.  În urma impactului două persoane au fost rănite ușor.

La testarea cu etilotestul a reieșit că bărbatul de 52 ani, aflat la volanul autoutilitarei, avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice.

Polițiștii le reamintesc șoferilor că alcoolul nu este prieten cu volanul. Consumați-l cu moderație și, cel mai important, nu vă urcați la volan dacă ați băut. Puterea de concentrare și reflexele sunt diminuate în cazul unei persoane care a consumat alcool. În astfel de condiții șofatul devine o aventură periculoasă, una în care este în joc viața dumneavoastră, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Consumul de alcool este periculos nu doar atunci când vine vorba despre șoferi, ci și în cazul pietonilor.

Tot vineri seară, la ora 22:20, un apel prin 112 sesiza producerea unui alt eveniment rutier, pe DN 11, în zona loacalității Lunga. În acest caz, un bărbat de 54 de ani, aflat în stare de ebrietate, întins pe partea carosabilă, a fost lovit de un autoturism care circula regulamentar. Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă.

Polițiștii continuă cercetările în ambele cazuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta