Ştiri locale

Două indicatoare de la intrarea în judeţ, vandalizate după meciul Sepsi OSK – Farul Constanţa. Poliția s-a autosesizat

Polițiștii covăsneni s-au autosesizat și fac verificări după ce zilele trecute două indicatoare bilingve aflate pe DN 11, la intrarea în judeţul Covasna la Chichiș, au fost vopsite de persoane rămase încă necunoscute.

O imagine cu unul dintre indicatoarele de la intrarea în județ, în care textul scris în limba maghiară apare mâzgălit cu vopsea de culoare neagră, a fost distribuită pe Facebook, iar una dintre suspiciuni este că „manopera”  aparține suporterilor echipei Farul Constanţa, întrucât incidentul s-a petrecut în ziua meciului cu Sepsi OSK, din data de 12 decembrie.

Publicitate

„În dimineața zilei de 13 decembrie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Chichiș s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în perioada 12-13 decembrie 2021, persoane necunoscute au vopsit două indicatoare, pe D.N. 11, la intrarea în localitatea Chichiș. Verificările sunt continuate de către polițiști, pentru identificarea autorilor și dispunerea măsurilor legale față de aceștia”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

„Nu tolerez așa ceva! Noi trăim bine împreună și nu avem nevoie de provocatori”

Prefectul județului Covasna, Ráduly István, ne-a declarat că în acest caz a solicitat „profesionalism și promptitudine” din partea autorităților competente, pentru prinderea făptașilor.

„Am discutat această problemă cu inspectorul-șef al IPJ Covasna și am înțeles că fapta nu se încadrează la distrugere, este o contravenție, pentru că nu a fost distrus nimic, iar ancheta este în derulare, încă nu s-a aflat cine sunt făptașii. În paralel, tocmai atunci când s-a întâmplat incidentul a fost și meciul dintre Sepsi OSK și FC Farul, deci este o presupunere (că suporterii ar fi mâzgălit semnul – n.r.) dar nu pot nici să afirm și nici să infirm. Am văzut și eu imaginea distribuită pe Facebook, o postare în care cineva spunea că prefectul poate ar putea să intervină. Normal că prefectul intervine tot timpul, dar prefectul nu este anchetator. Am solicitat profesionalism și promptitudine din partea anchetatorilor, ca și în alte ocazii, cum a fost cazul cu statuia „Mihai Viteazul” care a fost mâzgălită, sau accidentul în care a fost implicat polițistul care era în timpul liber”, ne-a spus prefectul.

Acesta a subliniat că astfel de fapte nu vor fi tolerate, indiferent față de ce naționalitate, și a făcut un apel către toate persoanele care tranzitează județul să se abțină de la gesturi provocatoare.

„Nu tolerez așa ceva! Să nu fie mâzgălite semnele nici în limba română, nici în limba maghiară, pentru că pe noi, cei care locuim aici și care trecem pe lângă acele indicatoare de zeci de ani, nu ne deranjează faptul că sunt inscripționate bilingv. Îi rog cu tot respectul și pe cei care tranzitează zona, care vin numai pentru meciuri de fotbal, sau sub orice alt motiv în județul nostru, să nu deranjeze lucrurile în acest fel, pentru că noi trăim bine împreună și nu avem nevoie de provocatori”, a subliniat prefectul Ráduly István.

Acesta a precizat că cele două indicatoare au fost curățate între timp, iar fapta nu se încadrează la distrugere întrucât vopseaua a putut fi curățată cu ușurință cu ajutorul unei cârpe, semnele nefiind deteriorate.

(Ioana Ardeleanu)

Sursa foto AICI.

Publicitate
banner we radio