Ştiri locale

Dosar penal pentru că a păstrat un telefon mobil găsit într-o parcare la Sfântu Gheorghe

Polițiștii din Sfântu Gheorghe au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele unui tânăr de 23 de ani care nu a predat autorităților un telefon mobil găsit în parcarea unui magazin.

Oamenii legii au fost sesizați, în luna decembrie a anului trecut, de către o femeie de 52 de ani, cu privire la faptul că i-ar fi fost sustras telefonul mobil în timp ce se afla la cumpărături într-un supermarket din oraș. În urma cercetărilor, telefonul a fost identificat în posesia unui tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Cernat. Totodată, s-a stabilit că acesta a găsit mobilul în parcarea magazinului, însă, în loc să îl predea autorităților, așa cum prevede legea, și l-a însușit personal.

Publicitate

Prejudiciul estimat la circa 2.200 de lei a fost recuperat și restituit persoanei vătămate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Atragem atenția cetățenilor că fapta de a nu preda bunurile găsite, în termen de 10 zile, fie autorităților, fie celui care le-a pierdut, constituie infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Pentru a nu fi victime ale unor astfel de fapte, recomandăm cetățenilor să țină bunurile fie în geantă închisă cu fermoar, fie în buzunare sigure, închise, de asemenea, cu fermoar, sau în buzunare interioare de la îmbrăcăminte.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio